Vlad Caba, după succesul din Cupa Challenge: „Băieții au dat tot ce au putut !”

1
1382

vlad cabaHC Odorhei, la zece ani de la înființare, a obținut primul trofeu din istorie: Cupa Challenge, după o finală cu ABC Braga, reprezentanta Portugaliei.

Despre performanța obținută ne-a vorbit Vlad Caba, cel care se află la conducerea echipei de aproape cinci ani și jumătate. „Pentru club, e cel mai frumos trofeu posibil, la zece ani de la înființare. S-a pornit de jos, cu jucători crescuți de club, apoi s-au alăturat jucători din țară și din străinătate și valoarea a crescut constant. A atins pas cu pas performanțe naționale, titlul de vicecampioni, două medalii de bronz și a participat în Cupa Challenge și Cupa EHF.”, ne-a declarat antrenorul echipei, care a vorbit și despre întrecerea internă, acolo unde consideră că sistemul nu a fost bine gândit, iar că echipa sa merita mai mult. „Pentru noi, lucrurile au mers foarte bine până în urmă cu două săptămâni. Am făcut un meci mai slab și a fost greu de acceptat ca după zece luni de zile în care am fost echipa cea mai constantă să fim victima unul sistem experimental. Ne-am concentrat astfel pe Cupa Challenge și s-a văzut, am fost o echipă extrem de motivată, băieții au dat tot ce au putut. E prețul plătit pentru câștigarea trofeului. Era imposibil să facem față de două fronturi, nu era timp efectiv, a fost să fie Cupa Challenge. Drept dovadă, acum, la nici 24 de ore după meciul cu Braga, suntem pe drum spre Bacău pentru meciul din campionat. Cum puteam să jucăm pentru primul loc acum ? De aceea zic că a fost un sezon probabil experimental și una din victimele acestui experiment am fost noi. Ponderea celor zece luni ale sezonului trebuie să fie mai consistentă în play-off. Nu a fost echitabil și corect și clasamentul nu este cel real, fără să acuz pe cineva. A fost o diferență de 21 de puncte în primul loc și locul opt, iar pentru două aruncări de la șapte metri, prima echipă din clasament iese din competiție. Nu fac propuneri, dar înainte de spectacol trebuie respectată munca echipelor și a sportivilor.”, a concluzionat Vlad Caba.

Pentru HC Odorhei, sezonul se va termina în această săptămână. Marți, la Bacău, Știința și HC Odorhei vor disputa prima partidă din seria pentru locurile 7-8, al doilea meci fiind programat joi, la Odorhei.

1 COMMENT

  1. Felicitari pt. Caba si Echipa!

    E un succes pt. tot handbalul din Romania!

    Cat despre campionat si cupa… Sistemul play off creat nu-i corect. Numai primele 3-4 echipe ar trebui sa intra in lupta pt. titlu, iar la planificarile meciurilor FRH sa ia in considerare obligatiile din cupele europ. si la loturi. Nu aruncarile de la 7 m sau decizii dubioase ale arbitrilor sa hotareasca eliminarile. Prea multe tensiuni si scandale la arbitraj.

    Altele… Federatia nu-si poate sa permita sa favorizeze atat de clar o echipa. Ex. ducem finala cupei acasa la Baia Mare, inseamna ca vrem ca sa si castige echipa locala cu un arbitraj adaptiv?!

    Acum – dupa ce Minaur a castigat Cupa – pe baza prestatiilor din sezonul intreg, Odorhei, Constanta si Dinamo Buc. ar merita un loc pe podiu…

LEAVE A REPLY