Vis îndeplinit ! Naționala de tineret merge la Campionatul Mondial !

0
1367

romania tineret calificareEchipa națională de tineret a obținut o performanță importantă duminică seară, reușind să se califice la Campionatul Mondial din Brazilia, în urma succesului la limită, 27-26 în fața Sloveniei.

Ajutați puțin și de Bulgaria, care a cedat în fața Croației la o diferență de 14 goluri, tricolorii aveau nevoie de un succes la limită în fața Sloveniei pentru a merge la turneul final din Brazilia. Motivați la maxim și ajutați de un public superb, tricolorii și-au îndeplinit visul și merg la Rio.

Prima repriză nu a fost însă cea mai fericită pentru tricolori, în care au fost conduși în permanență. Conduși de Janc din teren, adversarii de aseară au avut chiar și patru goluri diferență, dar România a revenit pe finalul reprizei și s-a apropiat la două lungimi, pe fondul unei superiorități avute. În partea a doua, tricolorii au dat totul pentru a obține victoria, iar efortul a fost răsplătit pe măsură. Căpitanul Nistor a fost în prim-plan și a dat semnalul revenirii, marcând de patru ori consecutiv, ducând scorul de la 19-21 la 23-21 în favoarea noastră. Slovenia nu a cedat și a egalat până la final de încă trei ori, 23-23, 25-25 și 26-26, iar Rotaru a adus fericirea în tabăra României, finalizând de pe semicerc, angajat de același Nistor. 27-26 și România merge la Campionatul Mondial, lăsând acasă Croația, vicecampioana mondială, și Slovenia, locul cinci de la Euro.

Slovenia-România 26-27 (17-15)
Slovenia: Kastelic, Blazevic (portari), Janc 9 goluri, Kodrin 5, Bratkovic 5, Groff 3, Ovnicek 2, Verdinek 2, Heningman, Suholeznik, Gasperic, Lapajne, Jurecic, Fizuletto, Marguc, Malus
România: Iancu, Bucătaru (portari), Nistor 11 goluri, Rotaru 4, Șomlea 3, Racoțea 3, Negru 3, Szasz 2, Burlacu 1, Stroe, Ungureanu, Lupșe, Sîncelean, Voinea, Thalmaier, Bursuc
Aruncări de la 7m: 3/3, respectiv 7/5
Eliminări: 7 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.
sursă foto: digisport.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY