Viorel Maziu: „E cea mai dulce victorie posibilă pentru un stelist !”

0
1127

viorel maziluSteaua a trecut dramatic de Dinamo în eternul derby disputat aseară, în Ștefan cel Mare, în Sala „Dinamo”, scor 27-26. Oaspeții au condus cu 27-23, dar puteau pleca cu un singur punct.

Despre partida de aseară, Viorel Mazilu ne-a declarat: „Ne-am dorit foarte mult victoria de ieri, ne-am pregătit toată săptămâna pentru acest meci și am intrat în cantonament cu trei zile înaintea lui. Ne trebuia victoria ca să nu pierdem contactul cu plutonul. O victorie într-un derby, mai ales la Dinamo, e cea mai dulce victorie posibilă pentru un stelist ! Mă bucur că băieții au înțeles mesajul, am fost o echipă unită, fiecare a dat totul.”. Antrenorul Stelei a dezvăluit și care a fost cea mai mare teamă a sa înainte de acest meci. „Mi-a fost teamă că străinii nu vor înțelege ce înseamnă acest meci. Salinas mă întreba ce prefer: victoria cu Dinamo sau campionatul. I-am spus că sunt lucruri diferite, nu poți să alegi doar unul din ele.”

Viorel Mazilu consideră că Steaua și-a dorit mai mult victoria în derby-ul cu Dinamo, dar că diferența putea fi mai mare, însă deciziile cuplului Manea/Iliescu au menținut echipa gazdă în meci. „Dorința de victorie a făcut diferența. S-a văzut clar că ne-am dorit mai mult ca ei victoria. S-a văzut că se poate, chiar dacă am avut probleme cu tribuna, arbitri. Au fost 2-3 decizii împotriva noastră la rând, la scor egal, dar se vede pe înregistrare că eu am avut dreptate, nu ei. Au dat 5-10% pentru gazde, dar mă bucur că ei n-au băgat mingea în poartă. Puteam să ne distanțăm încă din prima repriză sau în debutul reprizei a doua, dar n-a fost să fie.”. De asemenea, acesta ne-a dezvăluit cum a trăit finalul meciului. „Pentru mine, a fost un final tragic. Ultimele trei minute le-am trăit într-o tensiune pe care n-am mai simțit-o de mult. La mine în cap era o nebunie totală, mai ales după ce Corzo a ratat aruncarea de la șapte metri în ultimul minut mă gândeam la momentul în care am cerut timeout și Rudovic dăduse gol. La final însă toată tensiunea acumulată s-a eliberat.”.

În ultima etapă a turului, Steaua primește vizita Călărașiului, care a câștigat în celelalte două deplasări efectuate în capitală, în Giulești și în Ștefan cel Mare. Viorel Mazilu trage un semnal de alarmă pentru ca elevii săi să rămână cu picioarele pe pământ după acest succes. „Avem un meci foarte greu, ca toate celelalte. Anul acesta, toate echipele sunt puternice. Băieții știu ce potențial au, dar au nevoie de 2-3-4-5 victorii legate, pentru că atunci joci din elan. Din victorii înveți, din înfrângeri nu înveți nimic.”, a concluzionat Mazilu.

Cu victoria de pe terenul lui Dinamo, Steaua a ajuns la 16 puncte, cinci mai puține decât adversara de vineri, Dunărea Călărași, care ocupă poziția secundă.

sursă foto: digisport.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY