Victorie pentru Steaua după cinci luni

0
1104

suceava-steaua 14-15Steaua București a bifat primul succes din 2015, 26-21 pe teren propriu cu CSU Suceava, în etapa a doua a play-out-ului Ligii Naționale masculine. Echipa lui Viorel Mazilu s-a impus de o manieră categorică, rezolvând soarta meciului încă din prima repriză. În cealaltă partidă a etapei, Poli Timișoara a învins pe HC Vaslui, 29-26.

Cu cuțitul la os, Steaua a arătat o cu totul altă față în meciul cu Suceava, fiind la cel mai bun meci din 2015. Formația din capitală a dominat clar prima repriză, având o apărare agresivă și mobilă și un portar inspirat, în persoana lui Țenghea, și după primul sfert de oră avea un avantaj de șapte goluri: 8-1. Mai mult, Corzo stabilea cea mai mare diferență a meciului în minutul 27, de 12 goluri, 16-4, micșorată pe finalul reprizei.

Suceava și-a ridicat nivelul jocului în partea a doua, însă a fost prea târziu pentru a mai salva ceva din această deplasare. La final, Steaua s-a impus cu 26-21 și își trece în cont trei puncte necesare în încercarea de a evita retrogradarea. Pentru echipa lui Viorel Mazilu, este primul succes după cinci luni de zile, după cel cu Dunărea Călărași, din ultima etapă a turului,

În cealaltă partidă a etapei, Poli Timișoara a învins pe HC Vaslui, 29-26. În acest moment, clasamentul este următorul: 1. Poli Timișoara 19p (10 jocuri), 2. HC Vaslui 19p (9 jocuri), 3. CSU Suceava 13p (10 jocuri), 4. Energia Pandurii Tg. Jiu 9p (9 jocuri), 5. CSA Steaua 9p (10 jocuri)

Răzvan Bernicu, CSU Suceava: „Din păcate, am avut un început de meci destul de slab, am intrat greu în meci. Practic, Steaua s-a agățat de orice minge, a făcut acea diferență de 8-9 goluri și ne-a fost greu să revenim. Am avut momente mai bune în repriza a doua, am ajuns la cinci goluri, dar târziu să revenim. Lupta se va duce până la capăt, Timișoara a câștigat la Vaslui, orice punct contează. Pentru noi mai sunt șase meciuri, șase finale. Urmează meciul cu Vasluiul pe care trebuie să-l tratăm cu maximă seriozitate și acest rezultat ne obligă să obținem o victorie.”

Viorel Mazilu, CSA Steaua: „Sper să fie o victorie de moral, pentru că trebuie să ne câștigăm toate meciurile de acum. Noi trebuie să facem diferența, nu stăm la mâna rezultatelor, trebuie să câștigăm tot. Am avut o primă repriză foarte bună, exact așa cum le-am cerut, dar probabil ne-am distanțat prea repede la zece goluri și jucătorii nu au mai răspuns la fel repriza a doua. Parcă jucam la trecerea timpului, nu ne-am mai dus pe faza a doua. Am întâlnit o echipă foarte bine așezată tactic, care aleargă, aleargă și iar aleargă. A trebuit să luăm măsuri, a funcționat, mă bucur pentru rezultat, felicit băieții, aveam nevoie de victoria asta, am luat o gură de oxigen. Mai avem două săptămâni până la meciul de la Târgu Jiu, va fi pe viață și pe moarte, trebuie să câștigăm, nu avem încotro. Din păcate, nu o să am toți jucătorii în această pauză, pentru că pleacă la echipele naționale. Cred că motivația principală și-au făcut-o ei, le-am explicat și ieri și astăzi că, dacă Suceava te bate acasă, înseamnă că tu ca handbalist nu te respecți. I-am rugat să se motiveze și să creadă în ei până la sfârșit, Suceava are după părerea mea jucători mult mai slabi ca ai mei. Au început să se motiveze și unul pe celălalt, am văzut că dacă unul e într-o pasă proastă, colegii se duc și îl îmbărbătează. După părerea mea, echipa are o notă de opt pentru prestația de astăzi. Din punctul meu de vedere, ne-am trezit târziu de tot. Poate după tur ne gândeam la locurile de sus și chiar să luăm campionatul, acum ne gândim cum să scăpăm de retrogradare. Nu am avut jucătorii necesari încă de la început, au apărut accidentările, astăzi i-am avut pe toți, mă bucur că au reușit să facă față. Jucătorii experimentați sunt foarte buni, mă aștept mai mult de la cei tineri. Cei tineri chiar dacă nu au aceași valoare, au un suflu mult mai bun.”

CSA Steaua Alexandrion București-CSU Suceava 26-21 (16-7)
CSA Steaua: Țenghea, Laufceac (portari), Corzo 6 goluri, Georgescu 6, Juverdianu 5, Salinas 4, Pîrîianu 2, Nistor 1, Szoke 1, Rudovic 1, Hrimiuc, Arsene, Ștefan
CSU Suceava: Marocico, Spiridon (portari), Gavrilovic 4 goluri, Petrea 4, Bursuc 2, Burlacu 2, Tîrzioru 2, Davidovic 2, Sandu 2, Eros 1, Preda 1, Trifkovic 1, Tcaciuc, Popovici
Aruncări de la 7m: 6/5, respectiv 2/1
Eliminări: 4 x 2 min., respectiv 7 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY