Victorie pentru HCM Baia Mare înaintea deplasării de la Buducnost, într-o partidă cu 65 de goluri

0
2263

HCM Baia Mare și CSM Ploiești au deschis în această seară a 24-a etapă din Liga Națională. După un debut de partidă în care echipa oaspete a profitat de apărarea visătoare a gazdelor, vicecampioanele României și-au reglat cadența și s-au despins până la maximum opt goluri, bifând în final victoria la scorul de 36-31. Abbingh și Do Nascimento pentru HCM, Dmitrović și Tivadar pentru CSM, fiecare dintre ele cu câte nouă goluri, au fost principalele marcatoare în jocul de azi.

Primele minute de joc au aparținut echipei oaspete, care reușește să se desprindă la maximum două goluri (1-3, după cinci minute de joc). În minutul 7 este pentru prima dată egal (la 3), iar din minutul 8 băimărencele trec la conducere (de la scorul 5-4). După primul time out al partidei, solicitat de Neven Hrupec, echipa gazdă este cea care are parte de mai multă inspirație, băimărencele punctând de patru ori la rând și reușind să se desprindă la cinci goluri în minutul 15 (10-5). Acesta a fost, de altfel, cel mai mare ecart din primele 30 de minute de joc, înregistrat fiind și în minutele 24 (16-11) și 26 (17-12). Pe finalul primului act, echipa oaspete se apropie (în special grație golurilor date de Mihaela Tivadar): 18-16 în minutul 28, pentru ca la pauză scorul să fie 19-16.

Repriza secundă începe cu trei goluri consecutive pentru HCM și cele două adversare sunt pentru prima oară despărțite de șase goluri în minutul 33: 22-16. Până la maximum opt goluri avantaj se desprind handbalistele lui Aurelian Roșca, un ecart stabilit cu șase minute înainte de finalul partidei: 34-26. Până la fluierul final, însă, ploieștencele recuperează și partida se termină la scorul de 36-31.

Din tribună au privit meciul Allison Pineau, Melinda Geiger, Paula Ungureanu, Gabriella Szücs și Ana Maria Tănasie (care și-a celebrat azi ziua de naștere). O listă de absențe completată de Adriana Nechita.

sursă text: hcmbaiamare.ro

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
Minaur Baia Mare1936
CSM Ploiesti1631

Minaur Baia Mare

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY