Victorie pentru Csepreghi, înfrângere pentru Șimicu și Popescu

0
1423

alex simicu st raphaelEx-constănțeanul Alexandru Șimicu a fost cel mai bun jucător al echipei sale, Saint Raphael VHB, însă acest lucru nu a fost de prea mare folos, formația de pe Coasta de Azur pierzând categoric, scor 25-34 (14-16), disputa de pe teren propriu, contra celor de la Montpellier. Considerat derby-ul rundei a VI-a în prima divizie franceză de handbal, meciul care a opus ocupantele locurilor 2 și 3 a fost la discreția oaspeților, în special în partea secundă, când avantajul oaspeților a crescut, Montpellier impunându-se fără emoții.

Deși nu face parte din lotul convocat de Aihan Omer, pentru meciurile cu Austria și Italia din preliminariile Euro 2017, internaționalul Alex Șimicu a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 9 reușite (toate din acțiune) din 17 aruncări, cu un procentaj de 53 la sută. Românul a oferit și două pase decisive. Celălalt internațional român din lotul celor de la Saint Raphael, portarul Mihai Popescu, a împărțit perioadele de joc în poarta gazdelor cu Slavisa Djukanovic. Ex-constănțeanul și-a trecut în cont 4 intrevenții salvatoare, din cele 22 de aruncări venite din partea adversarilor. Dealtfel, de această dată, poarta nu a fost punctul forte al gazdelor, care au pierdut duelul cu excelentul internațional francez Gerald Vincent, care a adunat 21 de intervenții salvatoare!

În schimb, un meci foarte bun a făcut un alt ex-component al HCM Constanța, Alex Csepreghi, în meciul pe care US Creteil l-a câștigat, pe teren propriu, contra celor de la Tremblay, scor 30-24 (15-9). Băimăreanul a înscris 5 goluri (toate din acțiune) din 9 aruncări, oferind și o pasă decisivă, într-un meci dominat de la un capăt la altul de echipa din suburbiile Parisului.

În urma rezultatelor din această rundă, după disputarea a șase etape, primul loc în Division 1 este ocupat de PSG, cu maxim de puncte, 12. Saint Raphael ocupă locul 4, cu 8 puncte, urmată de US Creteil, tot cu 8 puncte.

Următoarea etapă este programată miercuri, 21 octombrie, când este programat duelul dintre US Creteil și Saint Raphael!

sursă: sportsudest.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY