Victorie la Budapesta și calificare în Main Round cu 6 puncte pentru CSM București

0
4245

După dușul rece cu Vipers Kristiansand de pe teren propriu, echipa feminină de handbal a Clubului Sportiv Municipal București a obținut o victorie importantă la Budapesta, atât pentru moral, cât și în perspectiva acestui sezon european. A fost 34-28 pe terenul lui Ferencvaros, un rezultat cu care, coroborat cu victoria lui Vipers de la Bietigheim, face ca CSM București să meargă în Main Round cu 6 puncte, indiferent de rezultatul din ultima etapă.

CSM București s-a întors pe terenul lui Ferencvaros cu gândul de a repeta performanța de acum un an și jumătate, când în manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor se impusese cu 27-26. A fost chiar o victorie și mai clară, dar la fel de dulce, care a asigurat matematic calificarea în Main Round, însă poate mai important decât atât reface moralul echipei.

Debutul partidei nu a fost unul fericit, însă s-a dovedit a fi doar un simplu foc de paie. Ferencvaros a condus cu 4-0 și 5-1 în startul întâlnirii, iar după doar cinci minute de joc Dragan Djukic a solicitat primul time-out. Situația s-a schimbat radical, deoarece fetele noastre au reușit să revină rapid pe tabelă, au egalat la 5 și 6 și au preluat conducerea printr-o reușită a lui Radicevic, pe contraatac. Din acel moment CSM București a pus stăpânire pe joc, s-a desprins treptat pe tabelă și a ajuns la un nesperat +7 după primele 30 de minute. La adăpostul unui avantaj confortabil, „tigroaicele” au gestionat situația cu mult calm și s-au impus la final cu 34-28 în ceea ce reprezintă al treilea succes din tot atâtea întâlniri directe cu Ferencvaros.

Ferencvaros-CSM București 28-34 (10-17)
Ferencvaros: Szikora, Biro (3 intervenții), Szemerey (4 intervenții) (portari), Pena (6 goluri), N. Hafra (6), Kovacsics (5), Lukacs (4), Kliviny (2), Marton (2), Schatzl (1), Meszaros (1), Faluvegi (1), Farkas, Snelder, L. Hafra, Hornyak
CSM București: Ion, Ungureanu, Grubisic (12 intervenții) (portari), Neagu (9 goluri), Lekic (5), Cvijic (5), Mehmedovic (5), Radicevic (3), Kurtovic (3), Curea (2), Lazovic (1), Omoregie (1), Udriștioiu, Jacobsen, Manea, Hagman

În aceste condiții, partida programată duminică, de la ora 17:15 în Sala „Dinamo”, împotriva lui BBM Bietigheim devine una de palmares.

sursă: csmbucuresti.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY