Victorie insuficientă pentru calificare

2
8981

România a câștigat meciul retur cu Austria din preliminariile CM 2017, însă ratează calificarea la baraj. Tricolorii s-au impus cu 32-29, după 24-27 în tur, însă rămân în spatele austriecilor deoarece au primit mai multe goluri în meciul direct în duelul direct.

România avea nevoie de o victorie la minim patru goluri pentru a fi sigură de locul la baraj. Și a fost foarte aproape de a realiza acest lucru, dar a risipit un avantaj de șase lungimi.

Prima repriză a fost însă destul de slabă pentru elevii lui Aihan Omer și Sandu Iacob. Dacă atacul a mers bine, Fenici și Ramba fiind în zi bună, apărarea a fost punctul nevralgic. S-a intrat la cabine la egalitate, 15-15, în condițiile în care oaspeții și-au pierdut cel mai bun om în minutul 24, pe Raul Santos, accidentat grav la genunchi.

Partea a doua a fost foarte bună pentru echipa noastră. Iancu a închis poarta în multe situații clare, iar atacul a dat satisfacții în continuare. A ieșit la rampă Mocanu, găsit excelent pe semicerc de către colegii săi, iar România se desprindea la șase lungimi, ultima oară în minutul 54. Din păcate, o eliminare primită de Dragoș Iancu a făcut ca Austria să revină în meci. Frimmel, Bilyk și Kandolf au apropiat echipa oaspete la trei goluri, 31-28, pentru ca pivotul Mocanu să readucă speranța în tabăra României, finalizând sigur de pe semicerc. Tot Kandolf a avut însă ultimul cuvând, marcând cu 20 de secunde înainte de final din inter dreapta cu o aruncare de la șold, pe colțul scurt, iar Sadoveac nu a găsit cadrul porții la ultima acțiune a disputei. S-a terminat 32-29, o victorie frumoasă, dar amară.

România-Austria 32-29 (15-15)
România: I. Iancu, Irimuș, Stănescu (portari), Mocanu 7 goluri, Ramba 7, Ghionea 5, Sadoveac 4, Fenici 4, Csepreghi 3, Racoțea 2, Bera, Toma, D. Iancu, Novanc, Stavrositu, Onyejekwe
Austria: Bauer, Marinovic (portari), Bilyk 9 goluri, Santos 6, Frimmel 4, Zeiner 4, Kandolf 2, Schmid 1, Bozovic 1, Klopcic 1, Jelinek 1, Hermann, Zivkovic, Fruhstuk, Wagner, Neuhold
Aruncări de la 7m: 5/5, respectiv 4/2
Eliminări: Ramba (3), Sadoveac, D. Iancu, respectiv Hermann, Frimmel, Wagner, Santos (2)

2 COMMENTS

  1. Prostie cat cuprinde:sa ai 6 goluri avans,atacul sa duci avansul la 7 goluri si sa pierzi calificarea…

  2. Selectia iar a dat-o in bara . Unde au fost grigoras si criciotoiu ? Simicu , am inteles ca nu mai vine , iar mihai popescu s-a ”dat” iarasi accidentat . Trebuia selectionat nicusor negru , iar onyejekwe trebuia sa joace centru , asa cum o face la odorhei . Nu-i nimic , mai stam 4 ani pe bara , nu-i asa dedule , mare presedinte de federatie . Nu mai iesi sa te lauzi ? Te ascunzi de raspundere ? La masculin de ce nu ai adus un antrenor strain , care stie cu ce se maninca sportul asta ?

LEAVE A REPLY