Victorie imensă la Lisabona! Dinamo, tot mai aproape de optimile Ligii Campionilor

0
848

Handbaliștii de la Dinamo au rămas neînvinși în actualul sezon al VELUX EHF Champions League și după meciul tur cu Sporting CP. Trupa antrenată de Constantin Ștefan și Sebastian Bota s-a impus de justețe în Portugalia, cu 26-25, la finele unui meci cu final pe muchie de cuțit. Returul e pe 1 martie în Sala Dinamo, la ora 17:30.

Dinamo a avut un start solid la Lisabona, cu un Saeid Heidarirad excelent între buturi. Portarul iranian a avut un procent de 50% până în minutul 20, cu șapte mingi parate. Apărarea în totalitate a fost la înălțime, recuperând numeroase mingi.

Pe atac, debutul l-a găsit în mare formă pe Ante Kuduz, cu trei goluri în primele 12 minute. Kuduz avea să fie și principalul marcator al echipei la final.

De la 7-7, campioana României a apăsat pe accelerație și s-a desprins la patru goluri până la pauză (13-9). Decisiv a fost Kamel Alouini, care a venit de pe banca de rezerve cu trei goluri consecutive, lăsând-o fără replică pe Sporting.

În repriza a doua, lupta s-a strâns, Dinamo fiind nevoită să joace deseori în inferioritate. Chiar și așa, alb-roșiii au rămas în avantaj, grație unui efort colectiv: Asoltanei a făcut unul dintre cele mai bune meciuri în tricoul alb-roșu, Nantes a intrat în teren, jucând peste tot la linia de 9 metri, Shebib a scos aruncări decisive de la 7 metri și a făcut culoare pentru Kuduz.

Sporting nu a cedat însă și în minutul 56 a reușit să egaleze, 24-24, cel mai bun jucător al gazdelor fiind românul Valentin Ghionea. Shebib și Kuduz au pus din nou însă imediat două goluri avans pe tabelă, iar Nantes a avut șansa pe contraatac să ducă diferența la trei goluri, însă portarul Kudic a avut o intervenție spectaculoasă.

Într-un final extrem de tensionat, Dinamo a rămas cu un gol avans, plecând de la Lisabona cu un succes la care au contribuit toți jucătorii. Fiecare a avut momentul lui de grație în partidă, iar toate evoluțiile lor, însumate, au format acest puzzle victorios.

Ștefan Constantin: ”Calificarea nu este încă jucată. Mai este un meci, iar Sporting CP este o echipă care joacă bine meciurile din deplasare”.

Sporting – Dinamo 25-26 (9-13)

Sporting: Cudic, Skok – Araujo, Bingo 4, Carneiro 2, Carol Marzo 3, Frade 3, Gaspar, Ghionea 8, Mladenovic, Rocha, Ruesga, Tavares, Veitia Valdez 2, Vieira, Vujin 3

Dinamo: Heidarirad, Missaoui – Alouini 3, Asoltanei 6, Bannour, Gavriloaia 3, Hossu, Kuduz 7, Shebib 1, Mousavi, Nantes 3, Negru, Savenco, Vrankovic, Vujic 1, Zulfic 2

sursă: csdinamo.eu

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY