Victorie de rămas bun

1
4358

HCM Minaur a câștigat ultimul meci al anului disputat pe teren propriu, 33-32 (12-16), în fața rivalei Steaua. A fost o partidă decisă în ultima secundă, printr-un gol al lui Karacic, din aruncare de la șapte metri. Și cu siguranță ultima în această formulă pentru băimăreni în fața fanilor, mulți dintre jucători urmând să plece spre alte destinații după duelul cu CSM București din Cupă. „Nu știu ce se va întâmpla în continuare”, spune Petru Pop.

Steaua părea că va evada rapid în învingătoare, dar elevii lui Petru Pop, impulsionați de un public inimos, nu au cedat în niciun moment. „Publicul ne-a ținut în picioare!”, recunoaște de altfel antrenorul gazdelor. Bucureștenii s-au desprins după un sfert de oră la 9-4, pentru ca diferența de pe tabelă să oscileze până la încheierea reprizei. Minaur s-a apropiat la un gol, 8-9, ca urmare a unei reușite semnate de Karacic, însă oaspeții au intrat la cabine cu un avantaj de patru goluri după un final bun.

Partea a doua a fost una cu suișuri și coborâșuri pentru ambele formații. Steaua s-a menținut în avantaj până în minutul 58. Până în acel moment, băimărenii s-au apropiat în două rânduri la un gol, 20-21 și 25-26, iar „militarii” au avut șansa de a închide definitiv conturile după ce s-au distanțat din nou la patru lungimi, 26-30 (minutul 53). Sabou a egalat la 30, însă Georgescu și-a mai adus o dată echipa în avantaj, pe contraatac, după ce tot Sabou aruncase pe lângă poartă. Finalul a fost nebun, cu Bera marcând de două ori consecutiv, scor la care Florea a irosit o aruncare de la șapte metri. Szoke înscrie pe contraatac pentru 32-32 cu zece secunde înainte de final, însă Minaur avea să dea lovitura de grație după ce Karacic a transformat o aruncare de la șapte metri, obținută tot de el, la ultima fază a partidei. Scor final 33-32, o nouă dovadă de caracter oferită de Petru Pop și jucătorii săi.

HCM Minaur Baia Mare-CSA Steaua Alexandrion București 33-32 (12-16)
HCM Minaur: Pop, Tatai, Simulescu (portari), Karacic 12 goluri, Bera 7, Marta 4, Sabou 4, Cristescu 4, Bușecan 2, Mihai
CSA Steaua: Matskevich, Dragomir, Petrilă (portari), Georgescu 8 goluri, Johannson 5, Szoke 5, Florea 5, Stetsyura 3, Grasu 2, Irimescu 2, Cian 2, Stanciu, Ouksir
Aruncări de la 7m: 9/7, respectiv 4/3
Eliminări: Sabou, Cristescu, Bera, respectiv Grasu (2), Johannson, Szoke (2), Georgescu, Irimescu, Cian

sursă foto: minaur.ro

1 COMMENT

  1. Niste handbalisti de mare caracter. Toata stima pentru ce au facut in conditiile in care s-au pregatit si jucat.

LEAVE A REPLY