Victoria, singura soluție pentru CSM București

0
1969

Echipa feminină de handbal CSM București întâlnește vineri pe teren propriu (Sala Polivalentă, ora 20:00) pe FC Midtjylland (Danemarca) în cel de-al doilea meci din Grupa Principală II a Ligii Campionilor. Înaintea acestui meci, antrenorul Kim Rasmussen și jucătoarele Iulia Curea și Jelena Grubisic au participat la o conferință de presă.

Kim Rasmussen

”Întâlnim o echipă foarte bine organizată, cu o tradiție a participării în Liga Campionilor. Midtjylland a fost în Final 4 în urmă cu doi ani, are jucătoare de națională pe toate posturile. O echipă care a învins Gyorul în Ungaria și a remizat cu Gyor în Danemarca.”

”Acest meci este foarte important, trebuie să-l câștigăm. Nu este unul pe viață și pe moarte, dar ne poate face viața mai ușoară. Trebuie să fim foarte puternici în defensivă, foarte disciplinați și trebuie să fim foarte atenți la repliere, pentru că Midtjylland va alerga mult, va pune presiune, dar este treaba noastră să le facem să simtă că sunt în deplasare.”

”E nevoie să vedem flăcări în ochii jucătoarelor, ai staffului tehnic, ai mei. Până la urmă, despre asta e vorba în Liga Campionilor, cele mai bune echipe din lume sunt față în față. Mă aștept la o luptă uriașă, nu cred că va fi cel mai frumos handbal pe care l-ați putea vedea, dar în sfârșit sper ca din punct de vedere fizic să le fim superiori, să le facem să-și piardă încrederea și să le pedepsim prin contraatacuri…”.

”Multe lucruri s-au întâmplat înainte de pauza dinaintea Campionatului Mondial, iar acum trebuie să reconstruim echipa, fără jucătoarele de pe inter dreapta. Pe deasupra avem și un grup de jucătoare cu probleme medicale. Linnea Torstensson nu ar trebui să joace în atac, dar o face pentru echipă. Ana Paula Rodrigues de asemenea nu ar putea juca. Mica Brădeanu are la rându-i unele probleme, dar toate se sacrifică pentru echipă. Noroc că portarii și extremele sunt OK și ne vor ajuta mult”.

”Jucătoarele de la 9 metri dau și ele totul, dar în acest moment avem o singură jucătoare care este aptă pe linia de 9 metri, Isabelle Gullden. Nu ne putem antrena la intensitatea pe care am dori-o, dar fetele luptă și își doresc. Încă o dată, avem nevoie să construim o nouă echipă, trebuie să o facem în pofida accidentărilor. Eu le dau credit fetelor, care trec peste durere și dau totul pentru echipă. Ceea ce vom vedea mâine nu va fi cel mai perfect handbal, pentru că nu ne cunoaștem unii cu ceilalți îndeajuns, dar avem câteva individualități mari, iar dacă vom pune aceste jucătoare pe locul ideal și la momentul ideal atunci cu siguranță vor fi mai bune decât adversarele”.

”Oamenii se așteptă să câștigăm, dar trebuie să se uite în istoria Ligii Campionilor și să vadă cum au fost construite echipele mari. Niciuna nu a câștigat Liga Campionilor într-un an. Echipele din Final 4 au în spate ani buni la nivel înalt. Noi suntem încă în primul an și totuși candidăm la un loc în Final 4. Mă gândesc că este o realizare pentru club, o realizare a fetelor, dar cred că oamenii ar trebui să fie un pic răbdători”.

Iulia Curea

”După meciul cu Vardar, din afară s-a văzut probabuil că suntem un pic obosite, dar nu este așa. Suntem doar într-un nou început. Ne lipsesc două jucătoare importante, cele de pe inter dreapta, încercăm să improvizăm și să acoperim acel post. Nu putem să ne plângem, aceasta este situația. În general echipele pierd jucătoare, dar de la meci la meci vom crește”.

”Partida de mâine cred că va fi foarte grea, pentru că întâlnim o echipă atipică. Aleargă foarte bine, are jucătoare cu o tehnică foarte bună, dar le putem surprinde pe atacul nostru și pe apărarea lor să avem noi de câștigat. Am făcut multe vizionări și nu cred că le vom da multe șanse de a câștiga pe terenul nostru”.

Jelena Grubisic

”Va fi un meci dur, așa cum vor fi toate partidele din faza a doua a Ligii Campionilor. Trebuie să fim mai disciplinate, să fim mai axacte, deși avem multe jucătoare accidentate. Vom da tot cei mai bun pe teren și sper să câștigăm”.

Obiectiv: victoria!

Într-o grupă atât de puternică și echilibrată, cu atât de multe echipe ce pot emite pretenții justificate la un loc în Final 4, duelul dintre CSM București și Midtjylland (Danemarca) poate fi unul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Tigroaicele abordează acest meci după înfrângerea de la Skopje, cu Vardar (22-21) și au o singură variantă: victoria. În prima etapă din Grupa Principală II, Midtjylland s-a impus pe teren propriu cu 25-21 în fața suedezelor de la Savehof.

Midtjylland nu este însă un adversar comod. ”Este un adversar pe care nu trebuie să-l subestimăm, pentru că vorbim despre un handbal scandinav”, spune team-managerul echipei CSM București, Nicolae Luca. Midtjylland este o echipă imprevizibilă, dovadă fiind și rezultatele obținute în prima fază a Ligii Campionilor (Grupa C), când a câștigat la Gyor, scor 26-21, dar a cedat acasă la o diferență de zece goluri cu Vardar, 15-25. Echipa daneză a reușit să încheie la egalitate apoi pe teren propriu cu Gyor, astfel că a promovat în Grupa Principală II cu 3 puncte.

Și la nivelul lotului, Midtjylland stă bine, punctul forte al echipei daneze fiind linia de 9 metri, formată numai din jucătoare de echipa națională. Stine Jorgensen și Louise Burgaard (din naționala Danemarcei), Sabina Jakobsen și Johanna Ahlm (din naționala Suediei). De asemenea, Midtjylland are pe postul de inter stânga și o campioană mondială en titre, Veronica Kristiansen (Norvegia). Midtjylland este liderul campionatului Danemarcei, iar în ultimii doi ani a avut rezultate remarcabile pe plan internațional: prezența în Final 4 al Ligii Campionilor, respectiv câștigarea Cupei Cupelor.

sursă text: csmbucuresti.ro
sursă foto: silhouettes.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY