Vaslui și Steaua termină la egalitate un meci cu scântei

0
1186

energia-vaslui 14-15HC Vaslui și CSA Steaua au terminat la egalitate, 26-26, partida din etapa a treia a Ligii Naționale masculine. Partida a fost una tensionate, ambele formații protestând în dese rânduri la deciziile celor doi arbitri.

Per ansamblu, a fost un meci echilibrat, în care cea mai mare diferență a fost de patru goluri, în favoarea gazdelor. Steaua a început mai bine și a condus 25 de minute, nu la mai mult de două goluri însă, dar pe fondul a două eliminări consecutive, primite de Georgescu și Stanciu, s-a văzut condusă la finalul primei părți. Până atunci, Soare și Laufceac s-au remarcat, primul punctând de șapte ori.

În partea a doua, Steaua a început cu doi pivoți, o tactică ce s-a dovedit a fi falimentară. Gazdele au profitat de jocul slab al adversarilor din debutul reprizei și s-au desprins la patru goluri (18-14 și 19-15), dar avantajul s-a menținut până în ultimele zece minute. Vancea a readus Steaua în joc (23-22), care a avut șansa egalării, însă de care nu a profitat, iar Roșu a desprins din nou echipa moldavă la două lungimi. La acest scor, Viorel Mazilu și Ionuț Georgescu au fost eliminați, pentru proteste, astfel că Steaua s-a văzut nevoită să evolueze timp de două minute în dublă inferioritate. Elevii lui Bibirig au profitat de acest cadou și s-au desprins din nou la trei goluri (26-23), dar au avut un final de meci fără gol și roș-albaștri puteau pleca inclusiv cu toate punctele. Pîrîianu, Salinas și Nistor au înscris în finalul meciului, în care Steaua a avut ultimul atac, după ce moldovenii au fost sancționați cu joc pasiv, dar pasa lui Salinas nu a fost recepționată de Pîrîianu, astfel că partida se termină la egalitate.

HC Vaslui-CSA Steaua Alexandrion București 26-26 (15-13)
HC Vaslui: Soare 10 goluri (1 din 7m), Ignat S. 4, Bujor G. 3, Cotinghiu 2, Iacob 2, Roșu 2, Stan 1, Bujor M. 1, Bejinariu 1
CSA Steaua: Stanciu 5 goluri, Salinas 5 (3 din 7m), Pîrîianu 5, Corzo 4 (3 din 7m), Vancea 3, Szoke 2, Georgescu 1, Nistor 1
Aruncări de la 7m: 3/1, respectiv 8/6
Eliminări: 8 x 2 min., respectiv 8 x 2 min.
Cartonaș roșu: Georgescu (3 eliminări)

sursă foto: Facebook HC Vaslui

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY