Vâlcea ține pasul cu plutonul fruntaș grație victoriei împotriva Romanului

0
1618

HCM Râmnicu Vâlcea rămâne în cursa pentru ocuparea unui loc în cupele europene la finalul sezonului grație succesului de pe teren propriu, 24-23 (13-9), în fața Romanului. Echipa lui Ștefan Constantin a fost în avantaj pe aproape întreaga durată a meciului.

Vâlcea a avut un portar în mare formă miercuri seară, în persoana Mihaelei Băbeanu, în timp ce la Roman s-a simțit oboseala partidei cu Corona Brașov din weekend și a drumului de 500 de kilometri. Iar dacă în etapa trecută Glibko a făcut un meci foarte bun pentru gruparea moldavă, rolul acesteia a fost preluat de Toskovic în această seară, marcatoare a 13 goluri.

Oaspetele au condus în debut, 1-0 și 2-1, după care vâlcencele au trecut la conducere. S-a făcut rapid 7-3, un avantaj de patru goluri cu care HCM-ul a intrat la cabine de altfel. Jocul s-a echilibrat însă rapid în partea a doua. Fetele lui Florin Pera au ieșit mai decise de la cabine și au revenit la conducere, temporar doar, după goluri semnate de muntenegreanca Toskovic. S-a mers cap la cap până la final, care a fost încins. Cherăscu a marcat pentru 24-23 în ultimul minut după o acțiune individuală, iar la ultimul atac al partidei, deși aflate în superioritate, oaspetele au irosit șansa de a pleca cu un punct din această deplasare. Cu această victorie, HCM Râmnicu Vâlcea ajunge la 21 de puncte în clasament și se poate gândi la locurile de cupă europeană, în timp ce Romanul ratează șansa de a urca pe podium.

HCM Rm. Vâlcea-HCM Roman 24-23 (13-9)
HCM Rm. Vâlcea: Băbeanu, Sîntămărean, Vălean (portari), Stoicănescu 5 goluri, Ani-Senocico 5, Ilina 4, Adespii 4, Rouă 3, Bădiță 2, Cherăscu 1, Simion, Craiu, Predoi, Manda, Vădineanu. Antrenor: Constantin Ștefan.
HCM Roman: Polocoșer, Tymoshenkova, Pîslaru (portari), Toskovic 13 goluri, Glibko 4, Chitacu 3, Stoleru 2, Dincu 1, Cîlici, Iuganu, Druțu, Agrigoroaie, Gherman, Tomescu. Antrenor: Florin Pera.
Aruncări de la 7m: 2/1, respectiv 8/6
Eliminări: Ilina, Adespii (3), Ani-Senocico, Manda (2), respectiv Stoleru, Toskovic (2), Glibko, Tomescu
Cartonaș roșu: Adespii (trei eliminări)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY