Ungureanu și Neagu duc România către victorie

1
1961

paula ungureanu spania-romaniaRomânia a obținut a doua victorie de la turneul final, 22-20 cu Spania, după o repriză secundă foarte bună, în care în prim-plan s-au aflat Paula Ungureanu și Cristina Neagu.

România a făcut o primă repriză slabă, în care doar Paula Ungureanu a jucat la adevărata valoare. Tricolorele au început bine, au condus cu 4-2, dar s-au stins rapid și au dat șansa ibericelor să treacă la conducere. Mangue, în minutul 12, a dus Spania în avantaj, iar până la pauză jocul a curs într-o singură direcție. România a greșit din ce în ce mai mult, astfel că ibericele au intrat la cabine cu un avantaj de cinci goluri, 14-9.

În partea a doua, Neagu a demonstrat de ce este cea mai bună marcatoare a echipei, iar Ungureanu și-a continuat recitalul. În plus, apărarea a fost mult mai mobilă decât în prima parte și rezultatul n-a întârziat să apară. Jucătoarea Buducnostului a egalat la 16 și tot ea a readus România în avantaj cu zece minute înainte de final și a venit rândul Spaniei să alerge după egalare. Doar că Ungureanu a fost imbatabilă, salvând de trei ori din situație de unu la unu, pentru ca Brădeanu și Neagu, de două ori, să rezolve meciul: 22-19, un succes de moral, care ne menține cu șanse la calificare, chiar dacă sunt extrem de mici.

Spania-România 20-22 (14-9)
Spania: Navarro (3 intervenții), Temprano (16 intervenții) (portari), Pinedo 5 goluri, Martin 4, Pena 4, Cabral 4, Mangue 3, Lopez, Nunez, Aguilar, Chavez, Gonzalez, Elorza, Egozkue
România: Dedu (o intervenție), Ungureanu (20 intervenții) (portari), Neagu 7 goluri, Ardean-Elisei 4, Chiper 3, Brădeanu 2, Țăcălie 2, Pîrvuț 1, Perianu 1, Ciuciulete 1, Chintoan 1, Bondar, Pintea, Zamfir, Băbeanu, Hotea
Aruncări de la 7m: 7/3, respectiv 5/3
Eliminări: 4 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

1 COMMENT

  1. In fine, si Cristina Neagu a jucat bine dar Paula Ungureanu a fost “Imperiala” in poarta. Felicitari fetelor.

LEAVE A REPLY