Un meci pentru podium : Corona Brașov – Dunărea Brăila

0
1396

În cadrul Ligii Naționale de handbal feminin, Corona Brașov se confruntă cu Dunărea Brăila, o echipă valoroasă, care are același obiectiv cu echipa brașoveană, respectiv, calificarea în play-off-ul campionatului. Chiar dacă echipa brașoveană a dat recent o sumedenie de jucătoare la lotul național, s-a făcut tot posibilul, pentru ca aceastea să fie recuperate, până la ora startului partidei cu Dunărea, o echipă care a avut fluctuații de rezultate până acum, asemeni…valurilor fluviului…Despre acest meci important, și-au exprimat părerea, în cadrul unei conferințe de presă, antrenorul echipei și două dintre jucătoare.

Bogdan Burcea, antrenor Corona Brașov : „Nu vrem să căutăm scuze, că nu am avut destule zile de recuperare după perioada petrecută la lot. Vom intra pe teren sîmbătă, cu gîndul de a cîştiga, şi nu se pune problema să nu facem totul pentru acest lucru. E drept că unele fete resimt oboseala acumulată la lot, dar ne străduim să le recuperăm cît mai bine, iar la ora partidei să fie întreaga echipă să aibă un tonus cît mai bun pentru a putea lua cele trei puncte. Vom juca în compania unei formaţii care sezonul trecut ne-a pus destule probleme, dar în ultimele trei meciuri le-am învins fără probleme deci ne aşteaptă ca ele să joace şi cu un orgoliu foarte mare. Obiectivul nostru pînă la finalul turului este să cîştigăm toate punctele puse în joc. Nu va fi uşor, dar asta ne-am propus şi trebuie să facem totul pentru a reuşi acest lucru“.

 

Cristina Zamfir, jucătoare Corona Brașov: „Dunărea Brăila ne-a creat ceva probleme seuzonul trecut, dar sîntem sigure că acum nu va mai fi la fel şi vom avea altă evoluţie. Vom intra pe teren decise să facem un joc bun, mai ales că jucăm în faţa propriilor suporteri. Majoritatea fetelor am fost plecate la lot în această pauză competiţională, dar în aceste zile Am pregătit în detaliu acest joc pe care vrem cu orice preţ să îl cîştigăm. În ceea ce priveşte lotul naţional, desigur că fiecare jucătoare vrea să îşi facă treaba cît mai bine la echipa de club, pentru a ajunge din nou la echipa naţională. Nu este o luptă între noi pentru un loc la Europene, dar e normal ca fiecare jucătoare să vrea acest lucru.”

 

Adriana Ţăcălie, jucătoare Corona Brașov:  „Este adevărat că am avut o evoluţie bună la ultima acțiune a lotului, dar sper din tot sufletul ca această perioadă bună pentru mine să se continue şi la echipa de club. Vreau să confirm şi aici, la Braşov, pentru că numai în acest fel pot ajunge din nou în atenţia naţionalei. Obiectivul meu pe viitor este să mă pregătesc bine şi să joc la fel, iar ce va fi, dacă voi fi la Europene sau nu, va decide antrenorul naţionalei. Pînă la urmă, important este să joc bine pentru Corona.

Meciul Corona Brașov – Dunărea Brăila se va disputa sâmbătă, de la ora 11,15, în Sala Sporturilor din Brașov.

Articol scris de Dorin Dușa

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY