Un egal cât o victorie! Tricolorele câștigă grupa C și merg în optimi fără înfrângere

0
4664

Naționala de tineret a remizat astăzi la Campionatul Mondial din Rusia, cu Germania scor 29-29, în ultimul meci din grupa C. Tricolorele își câștigă astfel grupa și vor întâlni Japonia în optimi, într-un meci ce n-ar trebui să pună probleme fetelor antrenate de Ion Crăciun și Cristi Preda.

Evoluția de astăzi a avut plusuri și minusuri, în fața adversarului din finala de acum doi ani. Dacă în primele 30 de minute România a jucat fără greșeală, Laslo și Ostase fiind de neoprit în plan ofensiv, chiar dacă Germania a apelat la o apărare om la om la jucătoarea lui ”U” Cluj. în partea a doua, tricolorele au evoluat slab, au irosit situații clare de gol, apărarea a fost de nerecunoscut, însă Dumanska a contribuit decisiv la rezultatul de pe tabelă.

Prima repriză a fost clar dominată de România, care a găsit ușor drumul către gol, în condițiile în care Laslo și Ilie au fost atent marcate de adversare. A fost 5-5 după 14 minute, după care tricolorele și-au început desprinderea, au ajuns la 17-11 în minutul 29 și au avut posibilitatea de a se desprinde la șapte lungimi, însă o minge pierdută ușor a făcut ca Germania să se apropie pe tabelă: 18-13 la finalul mitanului.

Actul secund a fost total diferit și asta datorită evoluției slabe a României, chiar dacă Ion Crăciun a încercat să le trezească din amorțeală pe fetele sale, solicitând cele două time-out-uri de care dispunea. Adversarele au strâns din diferență treptat, au egalat în minutul 48 la 24 și pe final au preluat conducerea, 28-29, cu 36 de secunde rămase din joc. În tot acest interval, Yuliya Dumanska a fost principalul actor, apărând inclusiv două aruncări de la șapte metri, dar și alte situații de unu la unu. Ultimul gol al întâlnirii a aparținut Elenei Dache, cu 16 secunde înainte de final, iar în timpul rămas tricolorele au reușit să apere rezultatul de egalitate care îi asigură calificarea în optimi de pe prima poziție.

Pentru România au evoluat în acest meci Yuliya Dumanska (23/51), Mădălina Ion (0/1) (portari), Cristina Laslo (9/12), Lorena Ostase (8/10), Alina Ilie (4/8), Alexandra Dindiligan (3/7), Anca Polocoșer (3/10), Elena Dache (1/2), Andreea Taivan (1/3), Daniela Corban (0/1), Florența Ilie (0/2), Sonia Vasiliu și Hermina Stoicănescu. Nu au fost utilizate Bianca Curmenț, Alexandra Severin și Florentina Craiu.

Următoarea partidă este programată luni, de la ora 20:45, împotriva Japoniei în optimile de finală.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY