Turda trece de Timișoara după un meci încrâncenat

0
3392

Potaissa Turda continuă șirul rezultatelor pozitive. Joi seară, ardelenii au trecut de Poli Timișoara, scor 29-25 (14-11), și își consolidează poziția a cincea. A fost o partidă care a avut și momente tensionate, între cele două echipe izbucnind un conflict la finalul primei reprize, care a făcut ca actul secund să înceapă cu câte patru jucători de câmp pe teren.

Diferența în acest meci a fost făcută pe contraatac, Răzvan Pavel fiind de neoprit, terminând partida cu nouă reușite. Ardelenii au început în forță meciul și au condus cu 3-0 după trei reușite semnate de extrema stângă, iar ecartul stabilit încă din minutul patru s-a menținut până la pauză. Doar că Poli a reușit să revină în meci în startul părții secunde și a recuperat o diferență de patru goluri în doar cinci minute. Grigoraș a înscris pentru 16-16, dar Pavel și-a intrat din nou în rol, a marcat încă patru goluri pentru echipa sa și a readus liniștea în rândul suporterilor. Apărarea gazdelor a rezistat asaltului „alb-violet” și elevii lui Horațiu Gal s-au desprins la cinci lungimi pe tabelă, 23-18, suficient pentru ca punctele să rămână la Turda la finalul întâlnirii.

Iulian Halcă, Poli Timișoara: „A fost un meci foarte greu, pe care arbitrii l-au făcut şi mai greu. Toată lumea ştie că atunci când vine aici are parte de un calvar. Pe româneşte, la Turda se fură. Mi-au spus mai mulţi colegi că la Turda e imposibil să câştigi din această cauză. Incidentul de la finalul primei părţi nu a fost premeditat, el a venit pe fondul frustrărilor adunate după deciziile arbitrilor.”

Radu Lazăr, Potaissa Turda: „Mi-a fost frică de acest meci deoarece Timişoara era în formă, poate cea mai în formă echipă din campionat. Dar, toate echipele au fost în formă când au venit aici, şi CSM, şi Steaua, şi Odorhei. Dacă atunci când reuşesti să câştigi la patru sau cinci goluri diferenţă te ajută şi altceva, decât propria ta echipă, înseamnă că eu nu ştiu handbal. Dedic această victorie mamei mele, care astăzi îşi sărbătoreşte ziua de naştere.”

Potaissa Turda-Poli Timișoara 29-25 (14-11)
Potaissa Turda: Pallag, Varo, Coman (portari), Pavel 9 goluri, Grigoriev 4, Cîntec 3, Rotaru 3, Savic 3, Thalmaier 2, Adomnicăi 2, Amihăesi 2, Ștef 1, Suciu, Laslo, Pințoiu, Lazăr
Poli Timișoara: Vîlceanu, Daskaloski (portari), Chikovani 8 goluri, Grigoraș 5, Fenici 4, Neamțu 2, Ștefan 2, Halcă 2, Leordean 1, Pejovic 1, Păiuș, Wokan, Șimicu, Lasica, Szentpeteri, Santeiu
Aruncări de la 7m: 2/1, respectiv 9/7
Eliminări: Adomnicăi, Lazăr, Savic (2), Horațiu Gal, respectiv Leordean, Chikovani (2), Lasica, Pero Milosevic

sursă foto: www.actionfoto.ro – Mircea Roșca

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY