Turda se apropie de bronz! Constanța a terminat sezonul pe locul 5, Călărași pe 7

0
6082

Potaissa Turda s-a impus astăzi, scor 26-24, în fața celor de la CSM București, în primul meci din finala mică a Ligii Naționale de handbal masculin.

CSM-ul a început mai bine și s-a distanțat repede la două goluri (1-3, min 5), însă Turda a revenit repede în joc. În minutul 10, Roland Thalmaier a marcat pentru 6-5 și de atunci, Potaissa nu a mai cedat inițiativa. CSM-ul a egalat la 10 (min 24), însă finalul de repriză a aparținut echipei turdene care a marcat de trei ori și a primit un singur gol.

La fel ca și în prima parte, primul gol a fost marcat de oaspeți, care chiar au reușit să egaleze după 11 minute (17-17). Potaissa s-a distanțat din nou, însă CSM-ul a revenit. Irimiuș a avut două intervenții consecutive și echipa antrenată de Horațiu Gal s-a distanțat la trei goluri (23-20, min 51). Echipa turdeană a gestionat perfect finalul de meci și a reușit să se impună, scor 26-24.

Turda conduce cu 1-0 și mai are nevoie de o victorie pentru a-și asigura medaliile de bronz. Meciul 2 va avea loc luni, de la ora 17:30 la București.

La finalul partidei, coordonatorul echipei turdene, Marius Szoke, ne-a declarat: „A fost destul de greu pentru că a fost o perioadă foarte încărcată pentru noi, dar am reușit să ne concentrăm și să câștigăm. Putem să câștigăm la București, pentru că noi nu avem nimic de pierdut acolo, ei o să joace cu presiune, noi o să mergem relaxați și o să facem un joc bun. Atmosfera superbă, ca întotdeauna, publicul alături de noi. E cel mai bun sezon din cariera mea. Mă simt foarte bine, mă bucur că am reușit să mă acomodez.”

De partea cealaltă, Javier Humet, ne-a declarat: „A fost greu, am alergat după Turda tot meciul, cred că am făcut un meci ok, nu am jucat nici foarte slab, nici foarte bine. O să jucăm acasă, sperăm să câștigăm și să ducem meciul în prelungiri. Noi am greșit puțin mai mult decât Turda și asta ne-a costat.”

POTAISSA TURDA – CSM BUCUREȘTI 26-24 (13-11)

Potaissa Turda: Ghiță (6 goluri), Asoltanei (4), Cîntec (3), Thalmaier (3), Ignat (3), Stamate (2), Zacaciurin (1), Iancu (1), Lazăr (1), Savic (1), Adomnicăi (1).

CSM București: Rotaru (9 goluri), Humet (5), Georgevski (2),Tioumentsev (2), Chike (2), Robledo (2), Șomlea (1), Mănescu (1).

Constanța a terminat pe locul 5 după 2-0 la general cu Timișoara (29-24 în a doua partidă), iar Dunărea Călărași pe locul 7 după 2-0 la general cu Minaur (38-30 în meciul doi).

sursă foto: Mircea Roșca/Action Foto
sursă text: turdanews.net

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY