Turda obține greu cele trei puncte la Suceava

1
1398

CSU-Suceava-Potaissa-Turda-14-15Potaissa Turda a obținut trei puncte extrem de importante în încercarea de a ocupa poziția a opta în clasamentul Ligii Naționale, însă destul de dificil pe terenul ultimei clasate. Ardelenii s-au impus cu 26-25, într-un meci decis pe final.

Suceava s-a predat greu în partida cu Potaissa Turda, în care experiența și-a spus în cele din urmă cuvântul. Gazdele au greșit mai mult în momentele importante ale partidei și au permis ardelenilor să plece cu toate punctele acasă.

Oaspeții au intrat pentru prima oară în avantaj în minutul 8, după golul lui Cîmpan, iar până la pauză jocul a curs într-un singur sens. Sucevenii au egalat la 7 la jumătatea reprizei prin Gavrilovic, dar au urmat patru goluri consecutive ale oaspeților, care au semnat de altfel și cea mai mare diferență a partidei. Pe finalul reprizei însă jocul s-a mai echilibrat, gazdele recuperând două goluri, pe fondul ratărilor elevilor lui Horațiu Gal (13-15).

Suceava a început perfect a doua repriză și a întors rapid scorul pe tabelă, ajungând la 17-15 în minutul 33. Turda a reușit să egaleze până la jumătatea reprizei și din acel moment până pe final s-a mers cap la cap. Ardelenii, mai preciși în momentele cheie, au înscris de patru ori consecutiv și au dus scorul de la 23-22 la 23-26, rezolvând soarta celor trei puncte. Cu acest succes, Potaissa revine pe locul opt și așteaptă rezultatul de la București, de duminică, dintre CSM și HC Vaslui pentru a ști dacă va termina runda pe loc de play-off.

Flaviu Sâsâeac, președinte Potaissa Turda: „În momentele cheie, au făcut mai multe greșeli, pe care le făceam de obicei noi cu alți adversari. Sunt de felicitat atât Petru Ghervan, cât și Răzvan Bernicu, pentru munca fantastică pe care o fac, alții de mult ar fi fugit. Vor rămâne un punct de reper ca și calitate a muncii. Dacă Vasluiul va face un pas greșit mâine la București, revenim în lupta pentru play-off. Cât va exista o șansă, ne vom lupta pentru ea. Cu Dinamo va fi un meci de care pe care. Așa cum noi am fost favoriți pe hârtie la Suceava, așa Dinamo va fi favorită la Turda. Ne vom vinde foarte scump pielea, n-avem nevoie de motivație suplimentară, e suficient numele lor.”

CSU Suceava-Potaissa Turda 25-26 (13-15)
CSU Suceava: Marocico, Spiridon (portari), Tîrzioru 7 goluri, Davidovic 6, Burlacu 4, Gavrilovic 4, Preda 2, Petrea 1, Costea 1, Eros, Tcaciuc, Popovici, Aldica, Trifkovic, Sandu
Potaissa Turda: Coman, Varo, Szopka (portari), Dediu 6 goluri, Cîntec 5, Marian 3, Savic 3, Alisie 2, Adomnicăi 2, Urban 2, Thalmaier 1, Cîmpan 1, Lazăr 1, Rogoz, Ștef, Pavel

sursă foto: gazetasv.ro

1 COMMENT

LEAVE A REPLY