Turda încheie perfect un sezon de vis!

0
1508

Potaissa Turda s-a impus astăzi, scor 21-20, pe teren propriu, contra celor de la CSM București, și a reușit să câștige medaliile de bronz în Liga Națională de handbal masculin. Turdenii s-au impus cu 2-1, după ce a câștigat partidele desfășurate pe teren propriu.

Roland Thalmaier a înscris primul gol al partidei, însă bucureștenii au revenit repede pe tabelă (1-2, min 6). A fost singura dată în această partidă când a condus CSM. După ce în cursul săptămânii turdenii l-au „pierdut” pe Ghiță, accidentat, și Savic a ieșit de pe teren în urma unei lovituri. Turda s-a distanțat la două goluri (10-8 și 12-10), însă de fiecare dată, oaspeții au revenit în joc. La pauză, scorul era egal, 13-13.

Începutul reprizei secunde a aparținut portarilor, atât Irimuș, cât și Ciobanu, salvând din poziții de unu la unu. Turdenii s-au distanțat la două goluri (17-15, min 42), însă CSM-ul a rămas „în joc” datorită paradelor lui Ciobanu. Oaspeții au reușit să mai egaleze o dată (17-17, min 45), însă Thalmaier și Rotaru au marcat rapid două goluri. Turda s-a distanțat la trei goluri (21-18, min 57), dar până la final, CSM-ul a mai marcat de două ori. S-a terminat 21-20 și Potaissa Turda a câștigat pentru al doilea an consecutiv medaliile de bronz în Liga Națională.

Potaissa Turda a ajuns la capătul celui mai bun sezon din istorie, reușind să cucerească Cupa Challenge și să termine, pentru a doua oară consecutiv, pe locul al treilea în Liga Națională.

La finalul celui mai bun sezon din istorie, președintele clubului turdean, Flaviu Sâsâeac, ne-a declarat: „Am reușit să depășim performanțele de anul trecut, am făcut un an și mai strălucitor, cu un aur și un bronz. A fost primul aur la seniori, așteptăm unul și la juniori. Pot să mă bucur și eu acum, e oficial vacanță. E o mare satisfacție că atâția turdeni, care ne-au fost alături, au plecat acasă fericiți. Le pregătim sezonul viitor o surpriză și mai mare, ne gândim la ea și o să vă spun pe parcurs.”

Antrenorul Horațiu Gal: „Sunt cel mai fericit turdean. La începutul anul visam să aducem acel trofeu minunat la Turda, Cupa Challenge. Visul s-a transformat în realitate și băieții sunt foarte bucuroși, sunt mândru de ei. În spatele acestei mari performanțe este o muncă foarte intensă, la care băieții nu au făcut niciun pas înapoi. Acum putem să ne bucurăm de vacanță. Îmi pare rău că nu au fost mai multe medalii, fiindcă fiecare spectator merita câte o medalie.”

La finalul partidei, Goce Georgievski, ne-a declarat: „A fost un meci tare, vreau să felicit echipa din Turda. Este o câștigătoare meritată. În ultimele trei minute, în opinia mea, am fost o echipă lipsită de încredere, Irimuș a apărat excelent pe final. Per ansamblu, Turda a fost mai bună. Atmosfera tot timpul este foarte bună la Turda, felicitări spectatorilor și abia aștept să ne vedem anul viitor.”

sursă text: turdanews.net

sursă foto: ActionFoto.ro – Mircea Roșca

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY