Turda e aproape de primul trofeu din istorie!

0
6630

Potaissa Turda s-a impus în această seară, scor 33-22, în sala „Horia Demian”, în fața celor de la AEK Atena, în manșa tur a finalei Cupei Challenge.

Partida a început echilibrat, chiar dacă Turda a avut 2-0, AEK a reușit să egaleze (2-2, min 6) și chiar să treacă la conducere după golul lui Mynolas (2-3, min 7). Potaissa a revenit repede pe tabelă și a început să se distanțeze (8-5, min 17). Finalul primei reprize a fost mai echilibrat, Turda intrând în avantaj la cabine, scor 14-11.

Repriza a doua a fost aproape perfectă pentru Potaissa, avându-l pe Irimuș în mare formă. Turdenii, împinși de un public fantastic, din care au făcut parte și iubitori ai handbalului din Piatra Neamț, Deva, Bistrița șau Baia Mare, au început să se distanțeze pe tabelă. Cîntec și Ghiță (ambii cu 7 goluri) au fost în „mână de aruncare” și Radulovic, portarul grecilor, a resimțit acest lucru din plin. La jumătatea reprizei secunde, tabela indica 25-15. Potaissa a menținut distanța constantă pe tabelă, până la ultima fază, când același Gică Cîntec a aruncat puternic de la șold pentru a stabili scorul final, 33-22.

După victoria la 11 goluri, Turda are deja o mână pe trofeu. Returul va avea loc la Atena, duminică de la ora 19:00.

POTAISSA TURDA – AEK ATENA 33-22 (14-11)

Potaissa Turda: Cîntec (7 goluri), Ghiță (7), Asoltanei (7), Szoke (4), Thalmaier (2), Zacaciurin (2), Adomnicăi (1), Iancu (1), Ignat (1), Savic (1).

AEK Atena: Mylonas (7 goluri), Hoggas (4), Georgiadis (3), Vrazalica (2), Zampounis (2), Dompris (1), Lokken (1), C.Nikolaidis (1), P.Nikolaidis (1).

TEXT: TurdaNews.net
FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY