Tricolorii, victorie concludentă în Finlanda

0
9748

Naționala masculină de handbal a României a învins-o în deplasare pe cea a Finlandei cu categoricul scor de 34-21 (20-9), miercuri, într-un meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2017, Grupa a 2-a.

Cel mai bun marcator al echipei antrenate de Aihan Omer a fost Valentin Ghionea, cu 7 goluri, urmat de Alexandru Csepreghi, cu 6. Celelalte goluri au fost reușite de Marius Sadoveac și Marius Novanc, câte 5, Cristian Fenici și Chike Osita Onyejekwe, câte 3, Marius Stavrositu, 2, Daniel Bera, Ionuț Ramba și Laurențiu Toma, câte 1.

Partida a avut loc în orașul Vantaa. CM 2017 se va desfășura în Franța. România a fost eliminată de Finlanda în preliminariile Euro 2016, într-o dublă manșă.

Din Grupa a 2-a mai fac parte naționalele Austriei și Italiei. Pe 4 noiembrie, Austria a învins România cu scorul de 27-24, în localitatea Maria Enzersdorf. Pe 8 noiembrie, la Călărași, România a obținut o victorie confortabilă, cu 35-22, în fața Italiei. În următoarele sale meciuri, România va întâlni Finlanda (10 ianuarie) și Austria (14 ianuarie), de fiecare dată la Baia Mare, apoi Italia, pe 16 ianuarie, în deplasare.

În clasamentul grupei, România este pe locul 2, cu 4 puncte, câte are și liderul grupei, Austria. Pe locul 3 este Italia, 2 puncte, iar Finlanda este ultima, fără niciun punct.

În faza următoare a preliminariilor merge mai departe doar formația clasată pe primul loc.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY