Tricolorii mici dispută ultimele două partide de verificare înaintea Campionatului Mondial

0
1449

dan racotea romania lotEchipa națională de tineret va pleca luni în Brazilia, acolo unde va avea loc Campionatul Mondial. Până atunci, tricolorii antrenați de Ovidiu Mihăilă și Daniel Apostu vor susține vineri și sâmbătă ultimele meciuri de verificare, împotriva Algeriei, la Chiajna.

Tricolorii mici pleacă cu gânduri mari la turneul final și își doresc să mențină șirul rezultatelor pozitive început în cadrul preliminariilor, unde au trecut de Croația și Slovenia, două formații puternice din Europa. Lotul echipei României este în mare măsură același ca și în calificări, Militaru și Bogdan Mănescu luându-le locul lui Lupșe și Bursuc. „Plecăm la acest Campionat Mondial cu încredere, dorim să demonstrăm că rezultatele anterioare n-au fost întâmplătoare. Ne-am propus un obiectiv extraordinar de îndrăzneț și sper să fim uniți și să dăm dovadă de spirit de sacrificiu ca să putem să îl îndeplinim. Per ansamblu, sunt foarte mulțumit de cum s-au comportat în această perioadă. Sunt bucuros că sunt în primul rând sănătoși și datorită acestui fapt suntem încrezători că putem face o figură frumoasă. Este prima experiență a mea la un Campionat Mondial, dar împreună cu acești băieți vom încerca să ne mulăm pe ce este acolo și să mergem din victorie în victorie. Este ultimul turneu final al lor la nivel de tineret și i-am simțit că își doresc să facă un rezultat bun. În aceste condiții, lucrurile s-au simplificat și pentru mine.”, ne-a declarat Ovidiu Mihăilă, antrenorul principal al echipei de tineret. Acesta a vorbit și despre adversarii de la turneul final și avertizează că echipa nu va avea meciuri simple. „Este o grupă destul de imprevizibilă, de aceea trebuie să tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate. Portugalia este primul adversar, după care urmează Qatarul, sunt echipe care au investit enorm în ultima perioadă, deci ne așteaptă un început greu. Va urma Serbia, care are tradiție în handbalul masculin, Angola, un adversar despre care nu știu absolut nimic, iar ultimul meci cu Spania, care este o prezență constantă la turneele finale. Putem termina pe locul 1, dar și pe locul 5. Trebuie să pregătim în detaliu fiecare partidă.”, a completat Ovidiu Mihăilă. România va disputa ultimele două partide înaintea plecării în Brazilia vineri și sâmbătă (ambele de la ora 18:30), la Chiajna, împotriva Algeriei, un adversar care nu a fost ales întâmplător. „Am considerat că am avut probleme când am întâlnit apărări avansate și de aceea am dorit să jucăm două partide cu Algeria, că să ne permită să ne antrenăm.”, a concluzionat Ovidiu Mihăilă.

Lotul României pentru Campionatul Mondial:
Portari: Dragoș Iancu (CSM București), Alexandru Bucătaru (Energia Pandurii Tg. Jiu), Daniel Bobeică (Știința Bacău)
Extreme stânga: Nicușor Negru (CSM București), Vlad Sîncelean (CSM București)
Interi stânga: Dan Racoțea (Wisla Plock), Gabriel Burlacu (CSU Suceava), Robert Militaru (CSM București)
Centri: Ramon Șomlea (CSM București), Petru Stroe (HC Rom Cri Brașov)
Interi dreapta: Nicolae Ungureanu (CSM București), Bogdan Mănescu (Energia Pandurii Tg. Jiu)
Extreme dreapta: Ionuț Nistor (Energia Pandurii Tg. Jiu), Roland Thalmaier (Potaissa Turda)
Pivoți: Adrian Rotaru (CSM București), Andrasz Szasz (HC Odorhei), Andrei Voinea
Staff tehnic: Ovidiu Mihăilă (antrenor principal), Daniel Apostu (antrenor secund), Sorin Toacsen (delegat FRH), Florin Ciocoiu (doctor), Dan Giucă (asistent medical), Bogdan Petrescu (analist video)

Programul României de la turneul final: 
Luni, 20 iulie: România-Portugalia
Miercuri, 22 iulie: Qatar-România
Joi, 23 iulie: România-Serbia
Sâmbătă, 25 iulie: România-Angola
Duminică, 26 iulie: Spania-România

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY