Tricolorele câștigă din nou dramatic! România este în semifinalele Campionatului Mondial de tineret!

0
10843

Fetele antrenate de Ion Crăciun și Cristi Preda au obținut calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de tineret din Rusia, după succesul cu 21-20 (11-10) în fața Croației. Tricolorele au avut nevoie de ceva mai bine de 20 de minute pentru a-și ridica nivelul jocului, dar și de șansă, croatele ratând o aruncare de la șapte metri cu zece secunde înainte de final!

Ajunse în sferturi după o victorie mai grea decât s-a preconizat cu Japonia, tricolorele n-au avut o misiune facilă nici în fața Croației, cu atât mai mult cu cât debutul nu a fost unul fericit. Având un joc presărat cu multe erori, în ambele faze ale jocului, România s-a văzut condusă cu 10-6 în minutul 22 al partidei. Exprimarea fetelor lui Ion Crăciun și Cristi Preda s-a schimbat total însă după un time-out solicitat de Croația, iar până la încheierea reprizei balanța s-a înclinat în favoarea noastră. Mult mai atente în apărare, ajutate și de Yuliya Dumanska, tricolorele au intrat la cabine cu un avantaj nesperat, 11-10, după ce și greșelile din ofensivă au fost reduse.

România părea să pună stăpânire pe joc la reluare, când Alina Ilie transforma o aruncare de la șapte metri pentru 15-11, o diferență de patru goluri ce s-a menținut până în minutul 50 al întâlnirii. Croația a revenit în joc în doar cinci minute în care a profitat și de două superiorități numerice și a transformat finalul într-unul dramatic, în care Elena Dache a fost din nou o piesă importantă, la fel ca și Alina Ilie. Coordonatoarea de joc a obținut o aruncare de la șapte metri transformată de jucătoarea Sloboziei, 21-19 cu patru minute înainte de final, pentru ca adversarele să reducă din nou diferența la un singur gol cu 75 de secunde rămase din joc. România a pierdut ușor posesia, dar a avut șansă, deoarece Stella Posavec, una din cele mai bune jucătoare ale meciului, a ratat o aruncare de la șapte metri în minutul 59:50, trimițând în bara din stânga porții Yuliyei Dumanska. S-a terminat 21-20, iar România merge în penultimul act unde va întâlni Danemarca, joi.

Pentru România au evoluat în acest meci Bianca Curmenț (0/1), Yuliya Dumanska (15/34) (portari), Alina Ilie (8/13), Alexandra Dindiligan (5/6), Cristina Laslo (3/8), Andreea Taivan (2/2), Anca Polocoșer (2/5), Lorena Ostase (1/2), Sonia Vasiliu, Elena Dache și Daniela Corban. Nu au fost utilizate Mădălina Ion, Alexandra Severin, Florentina Craiu, Hermina Stoicănescu și Florența Ilie.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY