Tone Tiselj, noul antrenor al campioanei Romaniei

0
1335

tone_tiseljIncepand din returul acestui campionat, noul antrenor principal al campioanei Romaniei la handbal feminin, HCM Baia Mare, va fi slovenul Tone Tiselj, care a antrenat cel mai recent echipa Krim Mercator Ljubljana”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al HCM Baia Mare. Costica Buceschi antrena echipa baimareana din 2011, iar in luna septembrie 2014 anuntase ca isi da demisia de la carma echipei, pentru a reveni asupra deciziei cateva zile mai apoi.

In aceasta seara pe site-ul HCM Baia Mare a fost postat un comunicat de presa prin care se anunta schimbarea antrenorului Costica Buceschi, noul tehnician al campioanei Romaniei urmand sa fie slovenul Tone Tiselj. Va prezentam in cele ce urmeaza textul integral al comunicatului. 

„Incepand din returul acestui campionat, noul antrenor principal al campioanei Romaniei la handbal feminin, HCM Baia Mare, va fi slovenul Tone Tiselj, care a antrenat cel mai recent echipa Krim Mercator Ljubljana. 

Tiselj are 53 de ani si a mai antrenat de-a lungul timpului echipe de top din handbalul european: Krim, Celje Pivovarna Lasko, Gorenje Velenje, KIF Kolding sau Buducnost Podgorica. A fost selectioner al nationalei Sloveniei, atat cea masculina, cat si cea feminina, iar din 2005 este posesor al Certificatului EHF Master Coach. 

Cele mai importante rezultate din cariera de antrenor al lui Tone Tiselj sunt urmatoarele: de sase ori castigator al eventului in Slovenia (campionat si cupa) cu Krim, de doua ori event (campionat si cupa Sloveniei) cu Pivovarna Lasko, campion si castigator al cupei in Muntenegru cu Buducnost. Peste toate acestea, insa, ramane triumful din Liga Campionilor cu Krim Ljubljana din 2001 si 2003 (din acea echipa a facut parte si Luminita Hutupan Dinu), precum si castigarea Supercupei Europei din 2003. A participat cu nationala Sloveniei la Campionatul European si mondial, dar si la Olimpiada din 2004, unde s-a clasat pe locul 10 cu selectionata masculina.

In calitate de lector IHF, slovenul Tone Tiselj a participat la numeroase cursuri internationale la campionate mondiale, seminarii ale CIO si cursuri de perfectionare a antrenorilor din tarile scandinave, Ungaria si Slovenia. 

Contractul dintre HCM Baia Mare si tehnicianul Tone Tiselj a fost semnat pentru o perioada de 2,5 ani, respectiv din decembrie 2014 si pana in luna iunie 2017. 

Oficialii HCM Baia Mare ii multumesc antrenorului Costica Buceschi pentru contributia adusa la cresterea echipei si la imbogatirea palmaresului clubului si ii doresc succes in cotinuare. 

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, a mentionat ca ii va propune tehnicianului sa preia functia de director al centrului de excelenta in handbal destinat juniorilor, centru pe care doreste sa il infiinteze in Baia Mare.” 

Costica Buceschi antrena HCM Baia Mare din anul 2011. A devenit campion national cu echipa in 2014, vicecampion national in 2013, a castigat Cupa Romaniei in 2013 si 2014, Supercupa Romaniei in 2013 si 2014, a participat in premiera in Liga Campionilor in sezonul 2013/2014 si a calificat in premiera echipa in grupele principale ale Champions League in 2014/2015. 

In acest moment echipa ocupa locul 1 in Liga Nationala si este calificata in grupele principale ale Champions League. HCM Baia Mare este in aceste zile in vacanta prilejuita de sarbatorile de iarna.

sursa text: emm.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY