Timisoara revine in cupele europene cu o victorie muncita

0
1202

Poli Timisoara a debutat astazi in noul sezon european, pe teren propriu, in fata campioanei Greciei, Olympiakos Pireu. A fost victorie pentru banateni, 31-29 (14-15), la capatul unui meci in care Poli a luptat pana in ultima secunda.

Victoria este cu atat mai importanta cu cat de la Poli au lipsit piese grele. Pe langa Dragas, Paius, Pribanic si Tcaciuc, mai vechii accidentati, la antrenamentul de ieri Sadoveac a facut intindere si a devenit indisponibil pentru disputa de azi. In acest context, Pero Milosevic s-a bazat doar pe Vuk Milosevic, Fenici si Somlea la linia de noua metri.

Poli a condus, exceptand finalul intalnirii, doar la jumatatea primei reprize, cand muntenegreanul Vuk Milosevic marca de doua ori la rand si ducea scorul la 7-5. In rest, Olympiakos s-a aflat la conducere, desi n-a dominat jocul autoritar, dar chiar si asa banatenii puteau intra in avantaj la cabine, insa Marjanovic a ratat doua aruncari de la sapte metri in ultimul minut. A fost 14-15 la pauza pentru greci, un avantaj marit imediat de la reluare pana la patru lungimi, dupa un inceput ezitant de repriza al detinatoarei Cupei Romaniei.

Doar ca Timisoara s-a intrecut in ratari si greseli, astfel ca Olympiakos s-a desprins la 27-22 in minutul 50 si soarta meciului parea rezolvata. Poli s-a trezit insa la timp, ajutata de public, Fenici a dat culoare atacului banatean, Irimescu si Babasafari s-au achitat bine de sarcini si ceea ce parea imposibil s-a realizat. Timisoara a egalat prin veteranul Irimescu, la 29, Fenici si-a adus echipa in avantaj si Marjanovic a transformat o aruncare de la sapte metri pentru 31-29. A fost asadar o victorie la doua goluri in final, ce ofera Timisoarei prima sansa la calificare inaintea returului programat weekend-ul urmator.

Pentru Poli Timisoara au evoluat Varo, Babasafari (portari), Marjanovic 10 goluri, Irimescu 6, Milosevic 5, Baican 4, Fenici 3, Cimpan 2, Somlea 1, Nastasie si Neamtu.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY