Timișoara a pus capăt seriei de patru înfrângeri consecutive în fața Turzii

0
1274

poli 14-15Poli Timișoara a învins din nou pe Potaissa Turda după doi ani și șapte luni în Liga Națională, într-un meci disputat miercuri seară. Bănățenii s-au impus cu 31-28, Tudor Stănescu contribuind decisiv, cu 20 de intervenții.

Poli a fost condusă în meciul cu Potaissa Turda doar în debut. Bănățenii, cu Tudor Stănescu inspirat între buturi, au preluat conducerea în minutul 7 după reușita lui Ciubotariu și nu au mai cedat inițiativa până în final. Mai mult, Poli s-a desprins la cinci lungimi în minutul 19, prin golul semnat de Grigoraș, pe superioritate numerică, însă Potaissa a dat semne de revenire până la finalul reprizei. Turda a ajuns la un gol în urma alb-violeților, 12-11 și 13-12, scor la care Ciubotariu a primit o eliminare de două minute, pentru proteste. Doar că Timișoara a evoluat foarte bine în cele două minute în care a jucat cu un om în minus și a înscris de două ori, prin Chikovani și Leordean, ambele pe contraatacuri dezvoltate în urma unor intercepții.

Până la jumătatea reprizei, Poli a menținut o diferență constantă de trei goluri. Potaissa a mai avut o răbufnire de orgoliu, ajungând din nou la un gol în urma timișorenilor (24-23 și 25-24), însă Stănescu și-a făcut datoria și le-a permis colegilor săi să se desprindă pe tabelă după patru goluri consecutive. Cu punctele în buzunar, poliștii s-au relaxat pe final.

Poli Timișoara-Potaissa Turda 31-28 (15-12)
Poli Timișoara: Grigoraș 7 goluri, Fenici 5, Chikovani 4, Ciubotariu 4, Kaftin 3, Ursu 3, Leordean 2, Irimescu 2, Santeiu 1
Potaissa Turda: Cîmpan 5 goluri, Lazăr 5, Marian 3, Cîntec 3, Liberț 3, Adomnicăi 3, Dediu 2, Ștef 2, Pavel 1, Mureșan 1

sursă foto: sporttim.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY