Succes pentru Minaur în derby-ul cu Dinamo

0
1420

minaur-dinamo 14-15 stegavikIn numele unei traditii de ani si ani de zile, HCM Minaur Baia Mare – Dinamo Bucuresti a fost o partida care a avut azi alura de derby. Venita in patria handbalului de la mijloc de clasament, echipa din capitala nu a reusit sa creeze mari emotii gazdelor, care si-au vazut cu calm de obiectivul trasat de Lars Walther: toate motoarele turate pentru victorie. HCM Minaur mai obtine trei puncte in clasament si ramane liderul Ligii Nationale, in timp ce dinamovistii pleaca batuti din Baia Mare, fiind nevoiti sa se recunoasca azi neputinciosi in fata unui angrenaj “minauristic” care functioneaza tot mai bine de la un joc la altul.


In minutul 8 a condus prima si ultima oara Dinamo, la scorul 1-2.Un minut mai tarziu este ultima oara egal (la 2), dupa care HCM Minaur se instaleaza la conducere. Pana la maximum patru goluri se distanteaza gazdele in prima repriza: 9-5, in minutul 26, pentru ca actul 1 sa se termine la scorul de 9-8, bucurestenii reusind in extremis trei goluri la foc automat si generand niste palpitatii suporterilor echipei baimarene.
 
In repriza secunda, o suita de trei goluri consecutive ale gazdelor si patru minute in care bucurestenii nu reusesc sa invinga apararea celor de la HCM Minaur duc scorul la 16-10 in minutul 36. Diferenta este refacuta in minutul 43 (19-13), minutul 55 (24-18) si in minutul 58 (25-19). Finalul meciului apartine celor de la HCM Minaur, care reusesc sa se distanteze la maximum opt goluri: 27-19, minutul 60. Victoria este obtinuta de baimareni la 27-20.


Un meci in care duelul portarilor a fost absolut spectaculos, facand deliciul suporterilor care au umplut polivalenta. Interventiile lui Tatai pentru HCM Minaur si ale fostului minaurist, Irimus, in poarta celor de la Dinamo, au smuls ropote de aplauze.

HCM Minaur Baia Mare-Dinamo București 27-20 (9-8)
Sala sporturilor; etapa 7; 

Au arbitrat: Adrian Barbu (Pitesti) si Stefan Ciurea (Craiova); 
Observator: Ilie Vizitiu (Hunedoara); 
Aruncari de la 7m: 6-4 (transformate 2-2; au ratat Eklemovic 2, Stegavik, Milas, respectiv Sandru, Ragot); 
Minute de eliminare: 12-10; 

HCM Minaur Baia Mare: Tatai (18+2 interventii), Simulescu, Pop – Martinez 5, Stegavik 5, Bera 4, Milas 3 (1), Fotache 3, Pribanic 3, Mihai 2, Eklemovic 1, Popescu 1 (1), Grasu, Sabou, Busecan, Huta. Antrenori: Lars Walther si Petru Pop; 

Dinamo Bucuresti: Irimus (12+4), Makaria, Fuica – Ragot 6, Sandrk 6, Asoltanei 5 (1), Chirut 2 (1), Savenco 1, Manea, Rapciuga, Balut, Nitu, Sandru, Mocanu. Antrenori: Ion Mocanu si Ionel Ene; 

sursă text și foto: emm.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY