Steliștii și-au încărcat bateriile la Snagov » Viorel Mazilu: „Ne vom bate cu toată lumea cu acest lot !”

0
1569

viorel maziluÎncepând cu 13 iulie, echipa masculină de handbal CSA Steaua Alexandrion București a intrat într-un stagiu de pregătire la Snagov, care se va încheia mâine, odată cu partida amicală pe care elevii lui Viorel Mazilu o vor susține la Blejoi, de la ora 18:00, împotriva nou-promovatei în Liga Națională CSM Ploiești.

În cele două săptămâni, steliștii și-au încărcat bateriile în vederea noului sezon competițional, la Snagov. Viorel Mazilu și Gabriel Zamrii au practic o echipă total schimbată față de sezonul trecut, în curtea Stelei ajungând nu mai puțin de nouă jucători noi, care vor debuta la finalul acestei săptămâni cu prilejul partidelor de verificare cu CSM Ploiești (vineri, ora 18:00, la Blejoi), HC Adrian Petrea (sâmbătă, ora 18:00, la Tg. Jiu) și Energia Pandurii Tg. Jiu (duminică, ora 12:00, la Tg. Jiu). Despre aceștia, dar și despre perioada de pregătire, a vorbit antrenorul principal, Viorel Mazilu.

-Cum au răspuns băieții la cerintețe tale și ce ai urmărit în acest cantonament de pregătire ?
-În primul rând, am urmărit să văd ce au făcut în vacanță, cum s-au pregătit, unde se află din punct de vedere fizic. Au făcut o vizită medicală foarte bună în urma căreia știam pe ce ne bazăm și cât trebuie să îi forțăm, iar spre surprinderea mea jucătorii care au rămas de anul trecut au răspuns cel mai bine. Cel mai slab pregătit a venit Dragomir, cu un potențial fizic de 21% care la sfârșitul perioadei de pregătire a ajuns la 85%. E un progres fantastic făcut într-o perioadă de două săptămâni. Acum vom vedea cum stăm din punct de vedere tehnico-tactic, avem aceste trei meciuri după care vom trage linie. Sunt mulțumit în proporție de 80% de lotul pe care-l am. Avem o atmosferă plăcută, întotdeauna la Steaua a fost o atmosferă plăcută, rămâne să ne îndeplinim obiectivele.

-Simți o îmbunătățire față de sezonul trecut în cadrul echipei, din punct de vedere al profesionalismului ?
-Nici nu se pune problema. Mai am de lucrat la un singur jucător, căruia trebuie să-i schimb mentalitatea și să devină profesionist. În primul rând o face pentru el. Dacă îi voi implementa acest lucru în cap, voi avea un lot 100% profesionist. Anul trecut ne-a fost greu din acest punct de vedere. Eu văd o îmbunătățire, dar suntem la început, spun ceea ce văd acum. Sper doar să nu ne accidentăm, pentru că ne vom bate cu toată lumea cu acest lot.

-Cum s-au integrat străinii care au venit în vara asta ?
-Portarul Ivan Matskevich e extraordinar, e un profesionist din cale afară. Știe doar rusă, dar mă înțeleg cu el doar din priviri. A venit de două săptămâni și s-a integrat foarte bine. Sunt mulțumit de el, e la 100% ca potențial fizic, îmi pun mari speranțe în el. Francezul Said Ouksir e probabil cel mai profesionist jucător, se vede că a jucat la nivel înalt, deja a început să vorbească limba română. Are o explozie extraordinară, e jucătorul de care aveam nevoie în extrema stângă. Martin Johansson nu mai are nevoie de nicio prezentare, știe să-și urmărească interesul. Calitățile fizice sunt extraordinare, el a fost cel mai bun în această perioadă de pregătire. L-am dorit de doi ani de zile, mă bucur că vom lucra împreună. E încântat de atmosfera de la echipă, a jucat la multe echipe, dar a spus că n-a văzut nicăieri o astfel de atmosferă. Mai e Mykola Stetsyura, pe care-l consider bibeloul nostru. Are calități tehnice extraordinare, un braț foarte bun. Știe să se și apere foarte bine, singura lui problemă e că nu este un tip muncitor. Seamană cu mine, calități tehnice și mai puțin fizice. A demonstrat că are calități, a jucat la nivel înalt, dar trebuie să avem grijă de el. După părerea mea, e mai bun ca Salinas, pe care l-am avut anul trecut, dar poate că nu e la fel de agil.

-Îți mai dorești și alți jucători la echipă ?
-Îmi doresc încă un inter stânga, un pivot și un apărător central. Din ce știu, suntem în tratative cu toți trei, români, îi aștept la echipă. Îmi place ceea ce aud, dar să vedem, pentru că până nu se confirmă …

-Ce-ți propui de la meciurile de pregătire care vor urma ?
-Îmi doresc să omogenizăm echipa, pentru că sunt jucători noi, care nu se cunosc. Pas cu pas să începem ne cunoaștem în teren. Deci, de la primele trei meciuri îmi doresc să sudăm relațiile de joc.

-Care crezi că este principalul atu al echipei în noul sezon ?
-Vrem să demonstrăm că nu suntem oile negre ale handbalului. Vorbesc și din punctul meu de vedere, și din perspectiva jucătorilor. După câte se știe, am luat câțiva jucători care au fost aruncați ca niște măsele stricate. Noi credem că putem să-i facem să fie jucătorii care au fost odată. Nu învață acum handbalul. În momentul de față, cred că acesta va fi atu-ul nostru.

-Ce mesaj ai pentru suporterii Stelei ?
-Mi-ar trebui zece pagini pentru ei ! Dacă n-ai sprijinul suporterilor, mobilizarea din teren nu este aceeași. Una e să joci cu 5-6 prieteni în tribună, alta e să joci cu 5000 de suporteri. O spun din propria experiență. Sper ca pas cu pas să putem să aducem publicul la sală. De la an la an creștem și vrem să facem o echipă profesionistă atât din punct de vedere handbalistic, cât și managerial. Susținerea publicului aduce și rezultatele pozitive. Sunt de 25 de ani la Steaua și îmi doresc să aducem acest club în primele zece din lume. Trebuie să o luăm pas cu pas, dar asta trebuie să o facem cu toții, inclusiv cu suporterii.

Nouă jucători au ajuns la CSA Steaua Alexandrion București în această vară: portarii Ivan Matskevich (SKA Minsk) și Florin Dragomir (Dinamo București), extrema stângă Said Ouksir (Istres), interii stânga Andrei Grasu (HCM Minaur Baia Mare) și Laurențiu Dinescu (Energia Pandurii Tg. Jiu), coordonatorul de joc Alexandru Dimache (CSM București), interul dreapta Mykola Stetsyura (HC Motor Zaporozhye), extrema dreaptă Darius Apolzan (Energia Pandurii Tg. Jiu) și pivotul Martin Johansson (Știința Bacău).

Programul partidelor amicale din finalul acestei săptămâni:
Vineri, ora 18:00 – CSA Steaua Alexandrion București-CSM Ploiești (Blejoi)
Sâmbătă, ora 18:00 – CSA Steaua Alexandrion București-HC Adrian Petrea (Tg. Jiu)
Duminică, ora 12:00 – CSA Steaua Alexandrion București-Energia Pandurii Tg. Jiu (Tg. Jiu)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY