Steaua și-a respectat statutul de favorită în partida cu CSM Ploiești

0
1976

CSA Steaua Alexandrion București și-a revenit după cele două înfrângeri consecutive, la Turda și Timișoara, și a trecut de CSM Ploiești cu 34-30 (17-16), după un meci în care nu a strălucit însă.

Deși pleca cu prima șansă, Steaua a avut mult de muncă în fața unei formații a Ploieștiului ce a evoluat dezinvolt, dar care a cedat în ultimul sfert de oră. Prima repriză a fost echilibrată, iar gazdele au terminat-o în avantaj, 17-16, deși prahovenii s-au aflat la conducere pe aproape întreaga durată.

S-a mers cap la cap până la 8-8, după care elevii lui Dragoș Dobrescu au profitat de o serie de greșeli ale steliștilor. Cu două goluri pe contraatac semnate de Dragnea, CSM-ul s-a desprins la 11-8, și mai apoi la 13-10, însă s-a văzut egalată în doar două minute. Cian a făcut 13-13 din extremă, iar până la pauză Steaua a revenit la conducere, 16-15 și 17-16, după ce Dragomir a avut o serie de intervenții.

Imediat de la reluare, Florea, Cian și Stetsyura au dus scorul la 20-17 și lucrurile păreau să intre în normal. Doar că Dediu și Szopka au întors rezultatul, primul marcând de trei ori consecutiv, iar cel de-al doilea având o serie de trei parade consecutive. Astfel, Ploieștiul a revenit la conducere, 23-21 și 24-22, în minutul 43, moment în care în poarta Stelei a revenit bielorusul Matskevich. Gazdele și-au început revenirea, cu Irimescu fiind de neoprit pe semicerc și Matskevich foarte inspirat între buturi, și s-a făcut 28-25 în doar opt minute. A fost momentul în care jocul s-a rupt definitiv, iar Steaua a evadat în câștigătoare.

Ovidiu Mihăilă, antrenor Steaua: „Am primit 30 de goluri, multe dintre ele pe faza a doua și pe repunere rapidă. Într-un fel e scuzabil, pentru că s-a acumulat oboseală, aceiași băieți au dus toate meciurile. Merită felicitați, este o victorie muncită, să nu uităm că Ploieștiul a crescut mult în ultimul timp și drept dovadă rezultatele. E foarte importantă această victorie și cred că și din acest punct de vedere am avut o evoluție puțin crispată. A fost presiune, și-au dorit să câștige fiecare meci și au pierdut trei din ele la un gol, dar au gestionat bine repriza a doua și merită felicitați.”

Răzvan Szopka, jucător CSM Ploiești: „Cred că azi ne-a lipsit experiența. Ținând cont că am primit 34 de goluri, cred că apărarea nu a mers foarte bine, cu poarta împreună. Nu pot să mă leg de adversar, ci de ce facem noi, pentru că ar trebui să fie mai important ce facem noi. După lotul pe care-l avem, era destul de evident că locul va fi în play-out și din păcate nu ne-am înșelat, acolo am ajuns. Vedem ce vom face în continuare.”

CSA Steaua Alexandrion București-CSM Ploiești 34-30 (17-16)
CSA Steaua: Matskevich, Dragomir, Petrila (portari), Florea 8 goluri, Irimescu 6, Grasu 4, Georgescu 4, Johannson 3, Szoke 3, Cian 3, Stetsyura 2, Ouksir 1, Stanciu
CSM Ploiești: Antonaru, Rotaru, Szopka (portari), Dediu 8 goluri, Turcu 7, Dragnea 4, R. Farcaș 4, Tărâță 3, Capotă 2, A. Farcaș 1, Stăncioiu 1, Zamfir, Hoinaru, Botezatu, Mihoci, Hodorogea
Aruncări de la 7m: 4/4, respectiv 4/3
Eliminări: Johannson, Georgescu, Florea, Ouksir (2), respectiv Zamfir, Tărâță

foto: Răzvan Păsărică

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY