Steaua scapă de emoții după succesul categoric cu Energia

2
1447

vancea steaua-turda 14-15CSA Steaua Alexandrion București a scăpat de emoțiile retrogradării după victoria concludentă, 38-24, cu Energia Pandurii Tg. Jiu.

După ce a scăpat în tur printre degete victoria, Steaua s-a impus într-o manieră categorică în fața Energiei în ultima partidă de pe teren propriu din acest sezon. Meciul a fost echilibrat puțin mai mult de un sfert de oră (8-7), după care gazdele și-au început desprinderea.

Până la pauză, elevii lui Viorel Mazilu au punctat de alte 11 ori, multe dintre reușite venind pe contraatacuri și faza a doua, ca urmare a intervențiilor lui Ștefan Laufceac. După primele 30 de minute, Steaua conducea cu 19-8 și își asigura practic victoria.

La jumătatea actului secund, Stanciu a semnat cea mai mare diferență a partidei, 31-14, pe contraatac, pentru ca gorjenii să reușească să reducă din diferență pe finalul întâlnirii. S-a terminat 38-24, iar Steaua va merge la baraj, ieșind dintr-o situație ce era foarte complicată la începutul play-out-ului, în timp ce emoțiile continuă pentru Energia.

Liviu Andrieș, antrenor Energia: „Nu e cel mai slab meci din acest sezon, sunt mai multe slabe. Urmează meciul cu Vasluiul pentru noi, care a devenit decisiv pentru rămânerea în prima ligă. E un meci fără istoric, nu am reușit să dăm gol, le-am oferit soluții pentru contraatac și faza a doua și aici s-a făcut diferența. Ne-am văzut prea repede cu sacii în căruță, am crezut că după cele două victorii cu Steaua și Vaslui lucrurile s-au încheiat. Dacă am fi câștigat meciul de acasă cu Suceava, lucrurile erau gata și pentru noi și pentru Steaua. Am emoții înaintea meciului cu Vaslui, sperăm să ne motivăm și să dam tot ce avem mai bun.”

Viorel Mazilu, antrenor Steaua: „Băieții au înțeles că este un meci decisiv, au fost foarte motivați, au vrut să le demonstreze celor de la Târgu Jiu că ce s-a întâmplat în timpul campionatului a fost o greșeală. Ca dovadă, am văzut la echipa mea astăzi, un joc pe care doar echipele mari pot să-l facă. Am dus bine faza a doua și contraatac, pe fondul unei apărări extraordinare, iar Ștefan Laufceac a fost într-o zi magnifică. E ușor să câștigi așa. Mă bucur că ne-am salvat de la retrogradare, mergem la baraj, acolo vom întâlni echipe din liga a doua. Mai avem o etapă la Vaslui în care vom încerca să ne pregătim pentru baraj. Felicit băieții pentru un meci foarte bun. Pentru mine e un sezon ratat, dar atâtea emoții ca acum, când ne-am bătut pentru evitarea retrogradării, n-am avut în viața mea. E foarte dificil să te bați la retrogradare, dacă ai greșit o dată, poți să te duci în liga secundă. E trist, le-am spus că pot pleca oriunde în lumea asta în sezonul viitor, dar în CV-ul lor va apărea o retrogradare, o pată neagră. Asta a început să-i motiveze, au început să joace un handbal modern, dar târziu. Am făcut un tur extraordinar de bun, după care a fost minunea cu Târgu Jiu și am pierdut punctele, au intervenit accidentările și a fost un haos total. Mergem la baraj să luptăm să rămânem în prima divizie. Nu putem să facem un plan pentru sezonul viitor, pentru că nu știu ce vom face mâine. Voi încerca să-mi construiesc o echipă solidă, dacă vom rămâne în primul eșalon, pentru că în cei doi ani de primă ligă am căpătat o experiență și am înțeles de ce e nevoie ca să câștigi un meci. Am învățat foarte multe, sper să le pun în practic. Sper să mă ajute și clubul, pentru că sezonul acesta am fost singur pe bancă, singur la antrenamente, mai e doar Cian. M-am gândit că în acest sezon mă bat la campionat, dar nu m-am gândit niciodată și nimeni nu cred că s-a gândit că o să fim ultimii în clasament.”

CSA Steaua Alexandrion București-Energia Pandurii Tg. Jiu 38-24 (19-8)
CSA Steaua Alexandrion București: Petrilă, Laufceac (portari), Corzo 8 goluri, Salinas 7, Georgescu 5, Pîrîianu 5, Vancea 5, Stanciu 3, Arsene 2, Szoke 2, Ștefan 1, Petrescu
Energia Pandurii Tg. Jiu: Antonaru, Șelaru (portari), Sifre 7 goluri, Acatrinei 5, Kekezovic 3, Dragnea 3, Stankevicius 3, Stoica 2, Enache 1, Popescu, Becheru, Mota, Giotoiu, Rodrigues
Aruncări de la 7m: 2/2, respectiv 5/4
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.

2 COMMENTS

  1. Mare realizare sa scampi de retrogradare ,,,,,,,,daca pentru asta aduci jucatori straini ,,,,,,,,mare afacere ,,,,,,pt. Asa ceva jucau junior îi si tot Asa era ,,,,,,,,La fel CSM Ploiesti ,,,,aduce sase straine sa is locul 8 si sa ia Baha’i ca Turcii la Plevna. ,,,,,bani aruncati pe fereastra si cu doi antrenori straini ,,,,,CHiar nu-I intreaba numeni ?

  2. Tg Jiu asteapta urmatorul meci, cu noi… Nu aveau de ce sa se omoare cu firea cu Steaua … Asa cum au “rezolvat” meciul de la vaslui, o sa il rezolve si maine 😉 Si la anul o sa castige fara emotie vaslui tur-retur… Am zis !!!

LEAVE A REPLY