Steaua încheie în forță turul campionatului

0
1186

vancea steaua-turda 14-15CSA Steaua a câștigat pentru a cincea oară în ultimele șase etape disputate, 31-29 pe teren propriu, în fața revelației campionatului, Dunărea Călărași. Gazdele de astăzi s-au aflat în cea mai mare parte a timpului la conducere.

În prima repriză a meciului de vineri, Călărașiul a condus o singură dată, chiar în debut, 1-0, prin reușita lui Gavriloaia. Steaua a întors scorul rapid și s-a distanțat la trei goluri în minutul 8, 7-4, profitând de o serie de greșeli ale călărășenilor. Aihan Omer a cerut time-out și a mutat inspirat, trimițându-l pe Andrei între buturi, care prin paradele sale a readus Dunărea în joc. Călărașiul a egalat la jumătatea reprizei prin același Gavriloaia, din aruncare de la șapte metri, dar gazdele au replicat imediat și s-au desprins la trei lungimi din nou, având chiar posibilitatea de a rupe jocul la 12-9, atunci când Nistor a ratat pe contraatac. Până la pauză, oaspeții au mai revenit o dată, egalând la 16 prin Bulov, iar la finalul celor 30 de minute egalitatea s-a menținut: 18-18.

Partea a doua a fost total diferită, cele două apărări fiind mult mai agresive. Steaua a preluat conducerea în minutul 35 prin golul lui Nistor, dar paradele lui Andrei au făcut ca oaspeții să rămână în meci și chiar să treacă în avantaj. Profitând de o eliminare a lui Stanciu, Dunărea a condus cu 21-20 și 22-21 și a fost mai bună în momentele de inferioritate, cauzate de sancțiunea primită de Kumogordosky, în care s-au desprins la două goluri (24-22). Steaua a trecut însă cu bine peste momentele mai puțin faste și Stanciu și Nistor egalau la 25, iar Pîrîianu îi readucea pe roș-albaștrii în avantaj, dar s-a mers cap la cap până pe final. La 29-28, Salinas a obținut o aruncare de la șapte metri, dar și o eliminare a lui Mitrea, însă Brazhnyk s-a opus aruncării chilianului, care și-a luat însă revanșa cu un minut înainte de final, marcând cu șansă în poarta lui Andrei. Lovitura de grație a fost dată de Stanciu, pe contraatac, în secundele de final, dar Steaua l-a pierdut pe Rică Pîrîianu, care a primit cartonașul roșu în urma protestelor la adresa arbitrilor. În urma acestui succes, Steaua ajunge la 19 puncte după primele 12 etape și se apropie la două puncte de podium.

CSA Steaua Alexandrion București-AHC Dunărea Călărași 31-29 (18-18)
CSA Steaua: Țenghea, Laufceac (portari), Nistor 6 goluri, Vancea 5, Stanciu 4, Hrimiuc 4, Georgescu 3, Salinas 3, Corzo 2, Juverdianu 2 (1 din 7m), Pîrîianu 2, Arsene, Szoke
Dunărea Călărași: Brazhnyk, Andrei (portari), Șania 7 goluri, Gavriloaia 5 (1 din 7m), Kumogorodsky 4, Gurkovsky 4, Bulov 3, Nicolae 2, Mitrea 2, Săulescu 1, Mateaș 1, Tsap, Șoldănescu
Aruncări de la 7m: 2/1, respectiv 1/1
Eliminări: Stanciu, Hrimiuc, respectiv Șania, Kumogorodsky (2)
Cartonaș roșu: Pîrîianu

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY