Steaua face pasul decisiv spre play-off pe terenul Călărașiului

0
1866

CSA Steaua Alexandrion București a câștigat deplasarea de la Călărași, 33-32 (16-18), și este foarte aproape de a obține matematic calificarea în play-off.

Partida de aseară a avut o miză uriașă, în special pentru gazde, care aveau nevoie de cele trei puncte puse în joc. Finalul de meci a aparținut însă Stelei, care a câștigat pentru prima oară în acest sezon o partidă pe muchie de cuțit.

Susținută de o sală arhiplină, Dunărea a controlat ostilitățile în prima repriză. Elevii lui Omer au găsit mai ușor drumul către gol, în timp ce steliștii lăsau impresia că pedalează în gol. Iar diferența de pe tabelă a fost una constantă de trei goluri, dar în cele din urmă la cabine s-a intrat cu 18-16, Johannson stabilind scorul pauzei în secundele de final.

Meciul s-a echilibrat destul de rapid în repriza a doua. Grasu, cel mai bun om al oaspeților de aseară, a egalat la 21 în minutul 36, însă Călărașiul s-a desprins încă o dată pe tabelă, 23-21, profitând de o eliminare a lui Georgescu. Oaspeții au mai revenit o dată, iar de data aceasta au și preluat conducerea. De la 27-25 s-a făcut 27-28 (minutul 42) în doar două minute și finalul a devenit incendiar. Dunărea a avut puterea să întoarcă rezultatul, însă n-a fost suficient de lucidă pe final de meci și pentru a obține victoria. Bulov marca pentru 31-30 în minutul 57, scor la care Ovidiu Mihăilă a solicitat timp de odihnă și și-a așezat elevii în ofensivă. Răspunsul a venit prompt, un parțial de 3-0 care a asigurat victoria, în condițiile în care între timp Szoke văzuse a treia eliminare, iar Ouksir interceptase o minge cu care și-a șters toate greșelile de până atunci. S-a terminat 33-32 pentru Steaua, o victorie imensă cu care merge în play-off, în timp ce Dunărea ajunge la șapte partide fără victorie și situația se complică teribil pentru formația de pe Borcea.

sursă foto: Emil Vasilescu Photographer

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
AHC Dunărea Călărași1832
CSA Steaua București1633

AHC Dunărea Călărași

CSA Steaua București

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY