Steaua a învins pentru prima oară pe Potaissa Turda

0
1088

potaissa-steaua 12-13Meciul care a deschis etapa a doua a fost cel de la București, dintre CSA Steaua Alexandrion București și Potaissa Turda. Învingători au ieșit elevii lui Viorel Mazilu, mult mai ușor însă decât s-ar fi așteptat.

Potaissa Turda venea din postura echipei care nu pierduse niciodata în fața Stelei într-un meci oficial. Asta nu a contat însă, deoarece gazdele au făcut un meci foarte bun, în timp ce ardelenii au realizat unul din cele mai slabe meciuri de la promovarea în Liga Națională.

Steaua a început cu o apărare cinci plus unu, cu Georgescu avansat, care a încurcat enorm de mult jocul Turzii. În doar zece minute, gazdele conduceau cu 8-3 și l-au forțat pe Horațiu Gal să solicite primul timp de odihnă al meciului. Turda a schimbat registrul tactic, trecând la o apărare trei plus trei și s-au apropiat la două goluri rapid, în doar trei minute, însă a fost doar o sclipire de moment. Steaua s-a desprins din nou la cinci lungimi, iar Potaissa a „strâns” scorul până la pauză doar după ce au avut un om în plus timp de două minute (18-15).

Partea a doua a început la fel ca și prima, cu Steaua la conducere, care a profitat de greșelile și ratările medaliatei cu bronz din sezonul trecut. Diferența a crescut până la 11 goluri (36-25), iar în ultimele două minute Potaissa a reușit să limiteze proporțiile scorului. 37-29 și Steaua bifează primul succes din istorie în fața Turzii, în al cincilea meci direct.

CSA Steaua Alexandrion București-Potaissa Turda 37-29 (18-15)
CSA Steaua Alexandrion București: Țenghea, Laufceac (portari), Salinas 10 goluri, Georgescu 6, Stanciu 5, Hrimiuc 4, Szoke 4, Corzo 3, Pîrîianu 3, Juverdianu 2, Nistor, Vlad, Ștefan, Macovei, Vancea
Potaissa Turda: Varo, Szopka (portari), Mureșan 7 goluri, Cîntec 5, Cîmpan 4, Dediu 3, Lazăr 3, Laslo 2, Pavel 2, Liberț 1, Marian 1, Adomnicăi 1, Rogoz, Ștef, Alisie
Aruncări de la 7m: 3/3, respectiv 2/1
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 1 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY