Start ideal pentru Dinamo în Liga Campionilor! „Jucătorii mei au respectat ceea ce am stabilit!”

0
1804

Handbaliștii de la Dinamo au debutat cu victorie în grupele Ligii Campionilor, scor 26-24 în partida susţinută miercuri pe teren propriu cu Elverum. Campioana României a muncit pentru această victorie, dar la final a sărbătorit alături de suporteri un succes important. Atmosfera a fost fantastică, impresionându-i inclusiv pe oaspeți.

Dinamo şi Elverum s-au întâlnit şi anul trecut în grupele Ligii Campionilor, însă diferenţa dintre meciurile din 2017 şi cel de acum a fost mare. Dacă anul trecut, partida din Sala ”Dinamo” s-a desfăşurat într-o sală aproape goală, cu o echipă gazdă demotivată, de această dată s-a jucat într-o atmosferă de vis creată de fanii echipei gazdă şi cu ambele formaţii capacitate la nivel maxim, atât cât poate fi acesta la începutul unui sezon. Campioana României a avut în primul rând atitudine şi s-a luptat din toate puterile să ţină la respect o echipă din Scandinavia, care a avut o circulaţie a mingii incredibilă, în ciuda unei medii de vârstă scăzută a lotului.

 

Dinamo a trebuit să muncească 60 de minute să câştige acest meci, iar micile detalii au făcut până la urmă diferenţa. Dacă nordicii au înscris şi câteva goluri uşoare pe contraatac, în schimb, ”alb-roşiii” au fost nevoiţi să tragă din greu pentru fiecare gol. Până la urmă, experienţa mai mare, determinarea și atitudinea jucătorilor antrenați de Constantin Ștefan și Sebastian Bota au făcut diferența.

Interul dreapta Amine Bannour a încheiat și acest meci din postura de cel mai bun marcator al echipei, fiind secondat perfect de Komogorov, Kuduz și Șandru. Dinamo a avut o și bancă de rezerve mai puternică, Kuduz, Şandru şi Szasz având realizări importante în momentul în care au apărut în echipă.

Partida a fost echilibrată în cea mai mare parte a jocului, diferenţa maximă – 3 goluri în favoarea dinamoviștilor – fiind atinsă de două ori în partea secundă (14-11, min. 35 şi 21-18, min. 52).

Dinamo are şi în acest sezon o linie de 9 metri redutabilă, dar greul a fost dus şi de această dată de apărare, la fel ca şi în prima etapă de campionat, la Constanţa. Savenco şi Mousavi au fost ca nişte stânci în centrul apărării, cei doi au făcut practic un supra-efort pentru a bloca jocul rapid de pase al nordicilor, un plus de siguranţă fiind oferit în partea secundă şi de portarul Makrem Missaoui – 10 intervenţii. De partea cealaltă, portarul Morten Nergaard a avut 18 intervenţii, între care și două aruncări de la 7 metri.

Soarta meciului s-a decis în final. În minutul 58, Elverum a venit ameninţător peste Dinamo, 23-23, dar Zulfic și Komogorov au reuşit să ridice imediat sala, 25-23. Cu 15 secunde înainte de final, Elverum a redus din diferență, iar Șandru a adus liniștea în ultima secundă pentru 26-24.

Campioana României a obţinut o victorie mare, 2 puncte care cântăresc deja destul de bine în economia grupei D, în condiţiile în care Cocks şi Ademar Leon au terminat la egalitate, 19-19. ”Micile detalii vor face diferenţa în această grupă destul de echilibrată”, a declarat la final antrenorul lui Elverum, Michael Apelgren.

Constantin Ștefan, antrenor Dinamo: ”A fost un meci greu și foarte echilibrat. Le cunoșteam jocul, atât din sezonul trecut, cât și din primele două jocuri disputate în acest sezon. Am pregătit bine meciul și am încercat să contracarăm jocul lor rapid. Din fericire, jucătorii mei au respectat ceea ce am stabilit. Mă bucur că am câștigat și că am reușit să ne luăm revanșa pentru cele două înfrângeri din sezonul trecut. Sunt mulțumit în condițiile în care am schimbat jumătate de echipă, iar relațiile de joc nu sunt încă sudate. Echipa e la 80 la sută din potențial”.

Dinamo – Elverum 26-24 (12-11)

DINAMO: Missaoui, Grigoraş – portari; Descat 2, Bannour 5, Alouini, Savenco 2, Szasz 1, Negru, Şandru 3, Gavriloaia 2, Komogorov 4, Zulfic 2, Kuduz 4, Mousavi 1, Acatrinei. Antrenori: Constantin Ştefan și Sebastian Bota

ELVERUM: Imsgaard, Nergaard – portari; Linderud 2, Westby 2, Pettersen 2, Sandell 7, Orsted 1, Burud, Ekren, Langaas 2, Poklar, Frederiksen 4, Elverhoy, Mogen, Gudjonsson 3, Jonsson 1. Antrenor: Michael Apelgren

sursă: csdinamo.eu

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY