Slatina scapă de retrogradarea directă în mare măsură, Galați a făcut și ea un pas imens spre salvare! Rezultatele complete ale etapei a 24-a!

0
6277

Liga Florilor se apropie de sfârșit și totodată se lămuresc și multe necunoscute. CSM Slatina s-a impus la Slobozia într-un meci foarte important și s-a salvat de la retrogradare în proporție de 95%, în timp ce Danubius Galați a învins pe ”U” Cluj și și-a asigurat și ea liniștea în mare măsură.

Etapa a debutat vineri, cu două meciuri fără miză. CSM București a avut din nou viață grea cu HC Zalău, la fel ca și în Cupă, reușind să câștige cu 25-24 într-un meci în care nu a strălucit. Tot vineri, la Brăila, Corona a câștigat cu 32-26 într-un meci ce s-a terminat cu două accidentări serioase, ale Alinei Czeczi și Biancăi Tiron.

Sâmbătă dimineață, Vâlcea a câștigat la Roman la limită, 23-22, oprind seria de patru victorii consecutive ale trupei lui Dumitru Muși. Meciul s-a decis începând cu minutul 53, când oaspetele s-au desprins la 22-19 și 23-20, iar Romanul nu a făcut decât să reducă din diferență, în ultimul minut.

Măgura Cisnădie a urcat pe locul secund, peste SCM Craiova, dar cu un meci mai mult disputat, după victoria cu Bistrița, 31-26. A fost meciul revenire pe teren al Nicoletei Dincă, extrema Bistriței reușind să marcheze inclusiv de patru ori! Ada Moldovan a fost principala marcatoare, cu zece reușite.

Slatina a câștigat la Slobozia, 18-15, și s-a salvat de la retrogradarea directă în proporții mari. În acest moment, într-un singur scenariu CSM Slatina mai poate termina pe poziția a 13-a, la finalul sezonului: Slatina pierde ambele partide rămase de disputat, Galați câștigă la Zalău, Slobozia câștigă la Cluj și acasă cu Zalău, iar ”U” Cluj învinge la Roman. Partida a fost decisă de defensiva oaspetelor, foarte exactă, însă trebuie menționat și că Slobozia s-a confruntat cu probleme mari la linia de nouă metri: Ioana Georgescu, Alina Ilie și Andreea Antoce sunt accidentate, în timp ce Raluca Dăscălete s-a accidentat și ea pe parcursul partidei.

CSU Danubius Galați a trecut de ”U” Cluj cu 28-19, după un meci cu două reprize total diferite. În prima, deși echilibrul a fost vizibil, gazdele au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri, 15-13, în timp ce în a doua a existat o singură echipă pe teren. Clujul n-a marcat în primele zece minute ale reprizei secunde, astfel că Galați s-a desprins decisiv, 20-13.

Rezultatele etapei a 24-a (click pe scor pentru marcatoare) și clasamentul la zi:

sursă foto: csmslatina.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY