Serbia, fără Lekic, Damnjanovic, Cvijic și Tomasevic la barajul cu România

0
2702

andrea_lekic_serbiaEchipa Serbiei, adversara echipei României la barajul pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de handbal din Danemarca (decembrie 2015), va fi lipsită de aportul a patru dintre cele mai importante jucătoare ale sale, care au anunţat, la finele lunii martei, că nu vor răspunde convocării la lot. În aceste condiţii, selecţionerul vicecampioanei mondiale, Saša Bošković, a anunţat un lot de 19 jucătoare, care se vor reuni pe data de 25 mai, la Belgrad.

Iată lotul pe care se bazează selecţionerul sârb: 

Portari: Jovana Risović, Ana Kacarevic, Nina Kolundžić;

Extrema stânga: Sanja Radosavljevic (foto);

Extrema dreapta: Katarina Krpež, Željka Nikolić, Tamara Žarković;

Pivoţi: Sanja Rajovic, Jelena Agbaba, Marija Petrovic;

Jucătoare de 9m: Jelena Zivkovic, Jelena Popovic, Biljana Bandalier, Kristina Liščević, Tamara Babic, Ivana Prijović, Angela Janjušević, Dijana Radojević, Jovana Stojiljkovic.

Selecţionerul sârb a anunţat şi două rezerve, Marija Obradovic și Jovana Kovacevic.

Primul meci este programat pentru la Kraljevo, pe 6 iunie, iar returul o săptămână mai târziu, la Cluj, pe 13 iunie.

Aşadar, lipsesc super-vedetele Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević şi Dragana Cvijić, care au explicat, prin intermediul unei scrisori deschise, motivele pentru care nu vor mai juca sub culorile echipei naţionale, atâta timp cât echipa este condusă de actualul selecţioner.

„Avem deosebita onoare de a fi jucat timp de opt ani sub culorile echipei naţionale a Serbiei. A reprezenta ţara este cel mai mare privilegiu posibil într-o carieră de sportiv, nu doar o simplă frază”, începe scrisoarea celor patru vicecampioane mondiale din 2013, de la Belgrad.

„Decizia noastră o luăm cu inima grea şi este una dintre cele mai dureroase. Totuşi, cu deplină responsabilitate, informăm iubitorii de handbal că nu putem continua să mai jucăm pentru echipa naţională, atâta timp cât la conducere se află selecţionerul Saša Bošković. Oricât de mult ne-am dori să jucăm pentru ţara noastră, acesta este un obstacol de netrecut. Dorim să o facem într-un mod demn şi, de aceea, nu vom intra în detalii şi nici nu vom face publice motivele deciziei noastre. Dezastrul de la Campionatul European a fost picătura care a umplut paharul. În luna iunie ne aşteaptă două meciuri extrem de dificile contra României, iar meciurile de la ultimele acţiuni de pregătire ne-au arătat că ne confruntăm cu o mulţime de probleme, iar cauza principală este pe banca tehnică. Ar trebui să abordăm această luptă cu mâinile goale, iar noi credem că avem nevoie de arme şi muniţie noi pentru a reuşi”, continuă scrisoarea celor patru.

„Suntem conştiente că nu suntem noi în poziţia de a stabilii condiţiile şi de a cere schimbarea conducerii, dar am ajuns la o limită pe care nu o mai putem depăşi. Nu suntem nişte maşini, suntem oameni, avem sentimente, iar în acest mod nu putem continua. Încă o dată, nu este vorba că nu dorim să jucăm pentru Serbia, dar nu în aceste condiţii. Ne iubim ţara, naţiunea, imnul, drapelul şi tricoul echipei naţionale mai mult decât ne iubim pe noi înşine. Suntem convinse că familiile noastre, prietenii şi susţinătorii care ne-au fost aproape în ultimii opt ani, vor înţelege decizia noastră. Vă mulţumim pentru înţelegere”, încheie scrisoarea lor, Andrea Lekic, Katarina Tomasevic, Sanja și Dragan Damjanovic Cvijic.

sursă text: sportsudest.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY