Seară magică la Aarhus! România, din ce în ce mai aproape de Rio!

0
6170

Tricolorele au obținut o victorie magnifică în această seară în Danemarca, învingând gazda turneului preolimpic cu 32-25 (19-13). Un rezultat care spune totul despre evoluția de astăzi a fetelor noastre.

România a arătat încă o dată că traversează o perioadă foarte bună și a învins fără drept de apel Danemarca. Partida a fost controlată în total de fetele antrenate de Tomas Ryde și Costică Buceschi, care s-au instalat la conducere încă din debut.

România a demonstrat în această seară că nu este dependentă de golurile Cristinei Neagu. Interul lui Buducnost n-a avut un procentaj bun, dar a contribuit decisiv la rezultatul final, oferind zece pase de gol colegelor sale. Și pe fondul unui joc de echipă foarte bun și cu Oana Manea foarte inspirată, tricolorele s-au desprins la 10-5 și 19-12 în prima parte, lăsând senzația că nu au cum să piardă acest meci.

Actul secund nu a fost deloc diferit, deși româncele au avut și câteva momente mai slabe în ofensivă. Iar atunci când România a suferit la finalizare, Paula Ungureanu și Ionica Munteanu au fost la post și au păstrat diferența pe tabelă. Eliza Buceschi a strălucit și a oferit un adevărat recital, iar diferența a ajuns să fie de zece goluri în minutul 57: 32-22. Pe final danezele au reușit să mai strângă din diferență, au marcat de trei ori consecutiv, ultima reușită venind chiar de la portarul Rikke Poulsen. S-a terminat 32-25, un rezultat senzațional pentru România în economia clasamentului final al grupei.

România-Danemarca 32-25 (19-13)
România: Munteanu (5/12), Ungureanu (4/21) (portari), Buceschi 10 goluri, Manea 7, Ardean-Elisei 5, Neagu 4, Chiper 3, Chintoan 2, Brădeanu 1, Udriștoiu, Szucs, Perianu, Marin, Zamfirescu, Tănăsie, Vizitiu
Danemarca: Toft (2/12), Poulsen (6/28) 1 gol (portari), Dalby 4, Svalastog 4, Hansen 3, Tranborg 3, Ostergaard 3, Woller 2, Jorgensen 2, Heindahl 1, Kristiansen 1, Norgaard 1, Skov, Bohme, Holmsgaard, Cecilie de la Cour
Aruncări de la 7m: 7/6, respectiv 2/2
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 4 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY