Seară magică în Sala Dinamo! „Câinii” readuc România pe harta handbalului masculin european și așteaptă meciurile cu PSG!

0
1395

La capătul unei săptămâni agitate după decizia Federației Române de Handbal de a limita numărul de extracomunitari dintr-o echipă românească, Dinamo București a scris istorie. A fost o seară magică în Sala Dinamo, într-o atmosferă de zile mari, iar campioana s-a calificat în optimile Ligii Campionilor, unde va întâlni pe PSG, una din favoritele la câștigarea trofeului. Parcursul „câinilor” din acest sezon european este incredibil, 9 victorii și 3 remize în cele 12 partide disputate!

A fost victorie și în retur în fața lui Sporting, 26-24, după un meci în care Dinamo a deținut controlul. Cumulat cu prestația din tur, când s-a impus cu 26-25, campioana a arătat mult mai bine decât Sporting pe parcursul celor două manșe și a obținut o calificare pe deplin meritată, răzbunând eliminare din urmă cu un an.

Sporting n-a condus niciodată pe terenul lui Dinamo, doar a reușit să egaleze de câteva ori pe parcursul partidei. Saied Heidarirad a început partida cu intervenții fantastice, a apărat două aruncări de la șapte metri în doar 30 de secunde, iar Dinamo s-a distanțat încă din start, 3-1 și 4-2. Mamdouh Shebib a făcut legea pe semicercul advers, a dus scorul la 8-6 – 4 din cele 8 goluri i-au purtat semnătura – însă Dinamo a primit o lovitură grea. Ante Kuduz a văzut cartonașul roșu, după un fault la Carlos Carneiro, iar Ștefan Constantin s-a văzut nevoit să joace restul partidei fără cel mai bun om al său din acest sezon. Dinamo a arătat însă că nu resimte pierderea croatului, s-a desprins la 14-10, nu înainte ca și Luis Frade, pivotul lui Sporting și unul din cel mai buni oameni ai oaspeților de până atunci, să vadă și el cartonașul roșu pentru un cot în figura lui Mousavi. Scorul s-a mai strâns până la pauză, 14-12, dar Dinamo arătase mult mai bine în prima repriză.

Sporting a egalat imediat după reluare, 14-14, dar Dinamo a răspuns imediat și s-a desprins din nou pe tabelă. Vujic, Nantes și Asoltanei au dus scorul la 17-14, dar „leii” din Lisabona n-au cedat lupta și au mai egalat o dată, la 20, în minutul 50. Atunci când Dinamo părea să aibă însă probleme își intra în rol Saied Heidarirad, iar iranianul avea să fie o piesă importantă pe final de meci în economia rezultatului final. „Câinii” s-au mai distanțat o dată, 23-20, 24-21 și 25-22, oaspeții s-au apropiat la un gol, 25-24, după ce Vali Ghionea, excelent în repriza a doua, înscria din extremă. A venit însă golul care a încheiat conturile, marcat de Shebib, un extracomunitar care a contribuit decisiv la performanța fantastică a lui Dinamo în acest sezon.

Pentru Dinamo București urmează o „dublă” de gală, cu PSG Handball, formație cotată ca favorită la câștigarea Ligii Campionilor. La București vor veni nume mari din handbalul mondial, Mikkel Hansen, Sander Saggosen, Nikola și Luka Karabatic sau Luc Abalo. Campioana României este între primele 14 formații ale Europei în acest moment și a pus România pe harta handbalului european. Visul frumos poate continua și în sezonul viitor, dacă deciziile pripite luate în ultima săptămână vor fi schimbate.

Dinamo București-Sporting Lisabona 26-24 (14-12)
Dinamo București: Missaoui, Heidarirad (11 intervenții) (portari), Asoltanei 7 goluri, Shebib 6, Gavriloaia 5, Bannour 3, Nantes Campos 3, Vujic 2, Alouini, Hossu, Negru, Zulfic, Kuduz, Vrankovic, Mousavi
Sporting Lisabona: Cudic, Gaspar (6 intervenții), Skok (5 intervenții) (portari), Ghionea 5 goluri, Araujo 4, Tavares 4, Frade 4, Carneiro 2, Bingo 2, Ruesga 1, Rocha 1, Vujin 1, Vieira, Carol Marzo, Mladenovic
Aruncări de la 7m: 2/2, respectiv 6/4
Eliminări: Savenco (2), respectiv Carol Marzo (2)
Cartonașe roșii: Kuduz, respectiv Frade

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY