Seară de neuitat! România provoacă Norvegiei cea mai severă înfrângere la un Euro din istorie

0
11017

Naționala de handbal a României își continuă parcursul perfect de la Campionatul European. Tricolorele au învins Norvegia cu 31-23 (18-12), au terminat primele Grupa D a turneului final și merg în Main Round cu punctaj maxim. În următorul meci, România va întâlni Olanda, duminică de la ora 19:00.

Cu moralul la maxim după victoriile cu Cehia și Germania, România a făcut un meci mare și în fața Norvegiei, principala favorită la cucerirea titlului continental. Tricolorele au evoluat fantastic, au avut în Yuliya Dumanska un adevărat înger păzitor, în timp ce Cristina Neagu a încheiat disputa cu 11 goluri.

S-a jucat într-un ritm nebun în debutul partidei, cu atacuri finalizate rapid în ambele tabere și s-a ajuns astfel la un scor incredibil, 6-6 după primele 7 minute! Apoi, defensiva României a început să funcționeze din ce în ce mai bine, Dumanska a citit aruncările Norvegiei, iar tricolorele și-au început desprinderea. Geiger a făcut 12-8 pentru tricolore în minutul 18, pentru ca Neagu să ne ducă la +7 șase minute mai târziu. Avantajul se putea păstra și la pauză, însă Crina Pintea, fantastică până în acel moment, nu a putut să o învingă pe Lunde de pe semicerc în ultimele secunde, iar la cabine se intra cu 18-12.

România a început mai greu repriza a doua, iar Norvegia s-a apropiat la patru lungimi. Nordicele puteau veni la -3, însă Dumanska le-a blocat pe Brattset și Waade și Neagu a oprit perioada de opt minute fără gol a fetelor noastre pentru 19-14. Apoi a venit rândul lui Dedu să închidă poarta, cea mai bună jucătoare din meciul cu Germania parând o penalitate executată de Oftedal și de acolo jocul s-a rupt definitiv. Inspirate la finalizare și cu Dumanska fenomenală în continuare între buturi, România a ajuns la un nesperat 28-19 și s-a oprit la 31-23, suficient cât să provoace Norvegiei cea mai severă înfrângere din istorie la un Euro.

Olanda, Ungaria și Spania, adversarele din Main Round

România pleacă în Main Round cu patru puncte, la fel ca și Olanda, câștigătoarea Grupei C. Olanda este de altfel și primul adversar din următoarea fază a competiției, într-un meci ce va avea loc duminică, de la ora 19:00. Meciul cu Spania este programat marți, iar cel cu Ungaria miercuri, tot de la 19:00.

Norvegia-România 23-31 (12-18)
Norvegia: S. Sollberg (o intervenție), Lunde (8 intervenții) (portari), Kristiansen 5 goluri, Aune 5, Sulland 4, Brattset 3, Reistad 1, Arntzen 1, Loke 1, Oftedal 1, Herrem 1, C. Sollberg 1, Waade, Tomac, Jacobsen, Ingstad
România: Dedu (o intervenție), Dumanska (14 intervenții) (portari), Neagu 11 goluri, Chiper 5, Geiger 4, Buceschi 4, Pintea 3, Udriștioiu 1, Laslo 1, Ardean-Elisei 1, Dragut 1, Perianu, Florica, Polocoșer, Zamfirescu

sursă foto: fra2018.ehf-euro.com

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY