SCM Râmnicu Vâlcea este primul lider al campionatului! Victorii pentru favorite în prima etapă

0
7318

N-a fost loc de surprize în prima etapă a Ligii Naționale de handbal feminin, în care însă Slatina și Galați au pus probleme lui Cisnădie și Minaur.

SCM Râmnicu Vâlcea este primul lider al campionatului, după victoria de astăzi de la Buzău, 24-14, la capătul unui meci controlat în totalitate. Vâlcea a fost superioară la toate capitolele, dar trebuie remarcat și faptul că nou-promovata nu s-a bazat însă pe cele două jucătoare din spațiul ex-sovietic, Ilyina și Vinyukova, care n-au primit încă viza pentru România, dar nici pe alte două jucătoare, accidentate.

Măgura Cisnădie n-a avut o misiune facilă la Slatina, într-o partidă în care nici Victorina Bora și nici Alexandru Weber n-au avut tot lotul la dispoziție. Diferența s-a făcut în ultimul sfert de oră, în condițiile în care gazdele au avut 11 minute în care nu au marcat, iar Cisnădie s-a putut desprinde pe tabelă, 21-17. S-a terminat 22-19, într-o partidă în care Moldovan și Araujo au marcat împreună 14 goluri!

Cele 17 goluri marcate de Mihaela Ani-Senocico n-au fost suficiente pentru ca ”U” Cluj să învingă pe Corona Brașov. Oaspetele de astăzi au câștigat cu 30-28 pe terenul Universității, după un meci echilibrat, în care gazdele au beneficiat de 12 aruncări de la șapte metri! Marina Dmitrovic și Sorina Tîrcă au fost cele mai bune marcatoare ale oaspetelor, cu câte șapte goluri.

CSM București n-a strălucit nici în partida cu Zalău, pe care a câștigat-o cu 26-22. Într-o partidă în care problema învingătoarei nu s-a pus, remarcate s-au făcut Raluca Kelemen și Mădălina Ion, cei doi tineri portari ai celor două echipe. Kelemen a apărat două aruncări de la șapte metri, în timp ce Ion a parat trei penalități!

Gloria Bistrița a debutat cu dreptul în noul sezon, după victoria cu 30-25 în fața Romanului. Fetele lui Horațiu Pașca s-au aflat la conducere pe întreaga durată a meciului și au condus în final la opt goluri, 29-21, cu cinci minute înainte de final. Bistrița își ia astfel revanșa pentru înfrângerea de anul trecut, de pe teren propriu, suferită în fața Romanului, 23-24.

Etapa s-a încheiat la Baia Mare, acolo unde nou-promovata Minaur a trecut de Danubius Galați. N-a fost însă un meci tocmai facil pentru gazde, care deși s-au impus la patru goluri, au avut de muncit serios pentru primele puncte. Băimărencele au rupt jocul pe fondul unui parțial de 4-0, început în minutul 51 prin golul înscris de Marija Shteriova. S-a terminat 25-21 în favoarea Minaurului, cu Sylwia Lisewska marcatoare a zece goluri.

Rezultatele primei etape (click pe scor pentru marcatoare):

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY