SCM Craiova atacă grupele Ligii Campionilor: „De când eram mică îmi doream să joc în grupele Ligii, e visul meu!”

0
1421

SCM Craiova susține în acest weekend un examen foarte important. Oltencele se deplasează la Koprivnica în perspectiva preliminariilor Ligii Campionilor, în care vor debuta sâmbătă, împotriva campioanei Serbiei, Jagodina.

Turneul preliminar de la Koprvnica a fost prefațată de Ana Maria Țicu, Ekaterina Dzhukeva, Jelena Trifunovic și antrenorul Bogdan Burcea, în cadrul unei conferințe de presă.

Ana Maria Țicu: „Ne dorim să ne calificăm în grupele Ligii, e visul nostru. Toate echipele sunt puternice, dar noi avem încredere. Cred în echipă, în toate fetele de la SCM Craiova și în acest an vom face lucruri frumoase. Trebuie să luăm fiecare meci serios, nu sunt echipe puternice ca anul trecut, dar toate meciurile sunt grele. Meciul cu echipa din Serbia trebuie să-l începem în forță pentru a ne califica. Avem încredere în noi, în această echipă. Suntem motivate și sunt convinsă că vom face meciuri bune și ne vom califica. De când eram mică îmi doream să joc în grupele Ligii, e visul meu. Suntem puțin nedreptățite că turneul nu se joacă în Craiova, ținând cont că suntem deținătoarele Cupei EHF. Altfel ar fi fost, cu siguranță, cu sala plină în Bănie. E greu să ajungi câștigătoare de Cupă europeană, dar e mult mai greu să te menții.”

Ekaterina Dzhukeva: „Suntem motivate și avem puterea să învingem. Mă aștept să câștigăm turneul, chiar dacă vom avea meciuri dificile. Liga Campionilor este o altă lume, sunt emoții diferite, e foarte incitant să jucăm în această competiție. La primul joc nu știam la ce să mă aștept de la public, dar a fost o experiență excelentă la primul meci în Polivalentă.”

Jelena Trifunovic: „Consider că noi suntem favorite să câștigăm turneul. Am jucat la Jagodina, știu cum e acolo, știu cum se pregătesc. Vor lupta pentru fiecare minge, dar nu le vom da spații și vom da totul pentru a câștiga.”

Bogdan Burcea: „Sunt un optimist convins, însă păstrez și o umbră de realitate. Am avut grijă să obținem informații vizavi de celelalte echipe. Această echipă este la un potențial de 50-60 la sută, relațiile de joc nu sunt acelea care să mă mulțumească pe mine din punct de vedere al nivelului jucătoarelor. Vă promit că, dacă ne califăm în grupe, voi duce echipa și în primăvara europeană tot în Liga Campionilor. Dacă vom juca alături de Gyor, Thuringer și Krim în grupă vom duce echipa în mod sigur, indiferent de cine se va întrista. Acest weekend este important pentru istoria acestei echipe. Dorim să o îmbogățim, astfel încât atunci când va veni momentul să facă alții lucruri mult mai înțelepte să le lăsăm o moștenire pe măsura muncii noastre.”

Programul turneului de calificare de la Koprivnica:
Sâmbătă, ora 17:30 – SCM Craiova-ZORK Jagodina
Sâmbătă, ora 20:30 – HC Podravka Vegeta-Muratpasa
Duminică, ora 16:00 – Finala mică
Duminică, ora 19:00 – Finala mare

sursă: sportuldoljean.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY