Sărbătoare alb-violetă la Turda! Poli a câştigat medaliile de bronz!

0
2285

Poli Timişoara a obţinut o nouă performanţă în handbalul românesc după o pauză de 25 de ani. Alb-violeţii au cucerit medaliile de bronz după 2-0 la general cu Potaissa Turda, victoria decisivă venind chiar în Ardeal. Totodată, Poli şi-a asigurat şi prezenţa în cupele europene în noul sezon.

După ce în sferturi a trecut de Steaua în deplasare, în finala mică Poli a obţinut victoria care i-a adus medalia de bronz pe terenul Turzii. A fost 32-29 (14-13), într-o partidă în care Timişoara a fost mai stăpână în momentele importante şi net superioară la nivelul portarilor.

Turda a început la fel ca şi la Timişoara, bine, însă a pierdut teren treptat după ce Daskaloski a câştigat clar duelul cu Pallagh, Varo şi Fleşer. A fost 6-3 pentru Potaissa la capătul primelor zece minute, dar un avantaj dizolvat rapid de către oaspeţi. Grigoraş a egalat la 7, Timofte a făcut 9-9 şi din acel moment Poli a pus stăpânire pe joc. Mult mai sigură la finalizare, formaţia lui Pero Milosevic a început să se desprindă pe tabelă şi doar momente bune ale gazdelor au făcut ca echilibrul să nu se rupă prematur. Mai întâi, Lasica a marcat pentru 10-13 pe contraatac în minutul 25, numai că până la pauză diferenţa s-a micşorat la un singur gol.

Turda a egalat prin Rotaru în startul actului secund, dar Poli a avut replică. În minutul 41, Chikovani a punctat pentru 18-22 şi visul bănăţenilor la o medalie era tot mai aproape de atins. Turda n-a cedat lupta, impulsionată de o sală plină, a egalat la 24 şi 25, însă scenariul din debutul reprizei s-a repetat. A urmat o “triplă” a căpitanului Fenici cu care Poli lua o opţiune importantă pentru victorie. N-a fost finalul, deoarece Turda s-a apropiat încă o dată pe tabelă (28-29), pentru ca Lasica şi Grigoraş să rezolve soarta meciului, după ce între cele două reuşite Daskaloski l-a blocat pe Pavel şi Cântec a aruncat pe lângă. S-a terminat 32-29 pentru alb-violeţi, care au primit trofeul pentru locul trei şi medaliile de bronz la finalul partidei.

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
AHC Potaissa Turda1329
SCM Politehnica Timișoara1432

AHC Potaissa Turda

SCM Politehnica Timișoara

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY