Sandu Iacob vorbește după dubla din Cupa EHF: „Meciurile au arătat că jucătorii Constanței sunt la fel de buni ca cei ai lui Magdeburg!”

0
5129

Constanța a fost aproape de a realiza o mare surpriză în dubla cu Magdeburg. Au fost două meciuri însă în care Dobrogea a jucat de la egal la egal cu mult mai valoroasa adversară, dar nemții au fost însă cei care s-au calificat în grupele Cupei EHF.

Sandu Iacob ne-a vorbit după meciul retur cu Magdeburg, pe care Constanța l-a câștigat cu 27-26, insuficient însă pentru a merge mai departe. Cum vede noul tehnician al Constanței rezultatul? „Depinde din ce punct de vedere este privit acest rezultat. Pentru Constanța, o echipă care este obișnuită cu rezultate mari și calificări, este o frustrare, mai ales că după primul joc aveam șanse mari să mergem mai departe. Pentru mine e o experiență care îmi dă impuls și motivație pentru mai departe, pentru că m-am aflat la debutul în cupele europene. Meciurile au arătat că jucătorii Constanței sunt la fel de buni ca cei ai lui Magdeburg, cu două excepții: Bezjak, care este un jucător de clasă mondială, și Damgaard, care și-a asumat responsabilitatea pe final. Apoi, antrenorul lor care a avut performanțe importante până acum și care are o experiență mult mai mare decât antrenorul Constanței.”, spune Sandu Iacob.

Antrenorul Dobrogei afirmă că ar fi ideal ca băieții săi să depășească faptul că au avut calificarea în mână și să concentreze pe partidele ce urmează. „Este bine să existe o acceptare a situației. Azi și mâine sunt liberi pentru ca frustrarea să scadă, apoi miercuri vom avea o discuție despre ce a fost cu Magdeburg și ce urmează mai departe, pentru că sunt alte obiective de atins.”, mai spune Sandu Iacob, care se arată încântat că are oportunitatea de a antrena o echipă cu pretenții. „E un lucru foarte bun care mi s-a întâmplat și vreau să le mulțumesc celor care au contribuit ca el să se concretizeze. Totul s-a desfășurat însă foarte repede, sunt la al treilea an ca antrenor, am început ca antrenor secund al naționalei, apoi antrenor la Vaslui, iar acum antrenor al naționalei de tineret și al Constanței. Sunt convins că vom găsi căile de comunicare potrivite atât la Constanța, cât și la echipa națională și ne vom bucura împreună de viitoarele succese!”, continuă antrenorul de 40 de ani.

Sandu Iacob vede un campionat foarte echilibrat și consideră că nu contează de pe ce poziție se merge în play-off. „E o competiție foarte echilibrată. Nimeni nu are o garanție că dacă va termina în 1-4 este favorită să meargă mai departe în play-off. Va conta ce va putea echipa să joace în sferturi, pentru că nu contează cine va disputa două meciuri acasă, avem experiența anilor trecuți.”, a concluzionat Sandu Iacob.

Instalat în urmă cu o lună pe banca tehnică, Sandu Iacob a adunat cinci victorii și o înfrângere în cele șase partide oficiale în care a condus Constanța.

sursă foto: Facebook HC Dobrogea Sud Constanta

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY