Sandu Iacob, noul antrenor al echipei HC Vaslui

0
1625

sandu iacob antrenor principal vasluiAntrenorul secund al naţionalei masculine, Sandu Iacob, şi preparatorul fizic al naţionalei feminine de tineret, Alexandru Axinte, sunt noii tehnicieni ai HC Vaslui. Ei au semnat pe doi ani şi au ca obiectiv accederea Vasluiului în play-off-ul Ligii Naţionale.

HC Vaslui a dat o lovitură de imagine, aducând pe banca tehnică doi dintre antrenorii de perspectivă ai României. Este vorba despre Sandu Iacob, actualmente antrenor secund al naţionalei României de handbal masculin, şi Alexandru Axinte, preparatorul fizic al naţionalei feminine de tineret, care anul trecut a devenit campioană mondială la junioare, iar în acest an s-a calificat la turneul final al Campionatului European.

Sandu Iacob va ocupa funcţia de antrenor principal, el fiind o cunoştinţă mai veche a vasluienilor, ţinând cont că până în februarie anul acesta a fost căpitanul HC Vaslui. “Este o provocare pentru mine. Le mulţumesc celor care mi-au oferit această şansă. Vrem să profităm, iar treaba noastră e să scoatem maximum de la fiecare din echipă pentru ca la sfârşitul sezonului toată lumea să fie mulţumită şi să-şi dorească să rămână alături de noi. Suntem pregătiţi să facem treabă bună”, a declarat Sandu Iacob, la momentul prezentării oficiale.

El va fi ajutat de Alexandru Axinte, un cunoscut lector EHF în Europa. Noul secund al HC Vaslui a ocupat, până în mai anul acesta, funcţia de director tehnic al Federaţiei Române de Handbal. “Venim cu o atitudine pozitivă, iar atât timp cât vom fi cu toţii pozitivi în gândire, sunt convins că vom face treabă bună. E o provocare şi pentru mine. Aşa cum, anul trecut, am obţinut titlul mondial la junioare cu generaţia 1996-1997, cred că putem să ne punem minţile şi inimile la muncă, pentru că ăsta ne e rolul, să muncim cât mai mult, iar la final să fim cu toţii cu zâmbetul pe buze pentru roadele obţinute”, a spus Alexandru Axinte.

La prezentare a participat şi preşedintele CA al HC Vaslui, Bogdan Florea, care s-a declarat încântat de transferurile făcute pe banca tehnică, după despărţirea pe cale amiabilă de Leonard Bibirig: “Am dorit să aducem un suflu nou la echipă, o întinerire, o altă concepţie. Avem şi un obiectiv promiţător, o clasare între primele opt echipe din Ligă. Nu ne rămâne decât să avem o colaborare cât mai frumoasă şi rezultate pe măsură”.

La final, Sandu Iacob a menţionat că are toată încrederea în potenţialul echipei: “Le mulţumesc celor care au ales să continue la Vaslui. Asta arată că aici se poate construi o echipă de viitor. E o şansă pentru acest grup. Rămâne să demonstrăm”.

Cei doi tehnicieni au semnat cu HC Vaslui pentru o perioadă de doi ani, cu drept de prelungire.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY