Roxana Varga, nevoită să abandoneze sportul de performanță

1
2164

roxana vargaDin păcate, handbalul feminin românesc pierde un inter dreapta de viitor. Potrivit magazinsalajean.ro, Roxana Varga este nevoită să abandoneze sportul de performanță, ca urmare a problemelor medicale.

La doar 23 de ani, interul dreapta al Zalăului trebuie să abandoneze sportul de performanță. Jucătoarea care a fost convocată inclusiv la echipa națională nu va mai putea juca handbal la cel mai inalt nivel, din cauza problemelor medicale care i-au dat bătăi de cap în ultimii ani. „Mi-aş fi dorit să putem conta pe ea măcar din toamnă, de aceea am şi încercat toate mijloacele de recuperare. Din păcate, Roxana Varga este unul dintre cazurile nefericite care trebuie să abandoneze activitatea de performanţă. Este o pierdere mare atât pentru echipa noastră, cât şi pentru handbalul din România, fiindcă ajunsese spre lotul naţional B, chiar şi spre lotul A de senioare. Este un ghinion teribil pentru ea. Ei nu ii se trage de la accidentarea la genunchi, este o problemă ereditară şi va trebui să aibă grijă de sănătatea ei pe viitor. Mai presus de performanţă este sănătatea ei. Ar putea continua pe semnătura şi pe răspunderea mea, dar ar fi un risc prea mare. Roxana Varga este studentă, în curând îşi va termina studiile şi poate deveni o bună profesoară de sport sau o kinetoterapeută, fiindcă specializarea ei este kinetoterapie”, a declarat Gheorghe Tadici pentru magazinsalajean.ro.

Roxana Varga s-a accidentat în anul 2013, în timpul unei partide cu CSU Neptun Constanța, suferind o ruptură a ligamentelor încrucișate ale genunchiului. Operată, jucătoarea a revenit un an mai târziu, într-un meci din Cupa României, însă accidentarea a recidivat în timpul unui antrenament.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY