România și-a aflat grupa de la Mondialul din Germania!

0
5434

Naționala feminină de handbal a României a fost repartizată în Grupa A la Campionatul Mondial 2017 din Germania, alături de Franța, Spania, Slovenia, Angola și Paraguay, potrivit tragerii la sorți efectuate marți, la Hamburg.Naționala feminină de handbal a României a fost repartizată în Grupa A la Campionatul Mondial 2017 din Germania, alături de Franța, Spania, Slovenia, Angola și Paraguay, potrivit tragerii la sorți efectuate marți, la Hamburg.

România este singura echipă prezent la toate cele 23 de ediții ale Campionatului Mondial (2017 inclusiv). Turneul final al Campionatului Mondial 2017 va avea loc în Germania (1-17 decembrie).

Tricolorele, antrenate de spaniolul Ambros Martin, s-au calificat la turneul din Germania după ce au învins Austria în ambele manșe ale barajului, cu 34-29 (17-16) la Oradea și cu 33-24 (11-13), la Stockerau, luna aceasta.

România a cucerit medaliile de bronz la Mondialul din 2015, cu suedezul Tomas Ryde pe banca tehnică, iar la Europeanul din 2016 s-a clasat pe 5.

Franța este vicecampioană olimpică la Rio (2016) și a cucerit bronzul la Europenele de anul trecut, terminând pe 7 la Mondialul de acum doi ani.

Spania, care a învins România la CM 2015 (în grupă), a ocupat în final locul 12, iar la Europeanul de anul trecut s-a clasat pe 11.

Slovenia a terminat pe 14 la Europeanul de anul trecut.

Angola, campioana Africii, a învins surprinzător România (23-19) la Jocurile Olimpice, înfrângere care a dus la eliminarea tricolorelor după faza grupelor.

Componența grupelor CM 2017:
Grupa A (Trier): Franța, România, Spania, Slovenia, Angola, Paraguay;
Grupa B (Bietigheim-Bissingen): Norvegia, Suedia, Cehia, Ungaria, Argentina, Polonia;
Grupa C (Oldenburg): Danemarca, Rusia, Brazilia, Muntenegru, Japonia, Tunisia;
Grupa D (Leipzig): Olanda, Germania, Serbia, Coreea de Sud, China, Camerun.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY