România învinge și Polonia și stă la mâna nordicelor pentru a merge la Budapesta

0
1348

paula ungureanu spania-romaniaRomânia și-a încheiat aventura la Debrecen cu un succes facil în fața Poloniei, o formație în fața căreia pierduse în urmă cu un an, la Campionatul Mondial, în optimile de finală. Pentru tricolore au strălucit din nou Cristina Neagu și Paula Ungureanu.

România avea nevoie de un succes în fața Poloniei și de victoriile Norvegiei și Danemarcei pentru a merge la Budapesta, unde ar disputa meciul pentru locul 5. Tricolorele și-au făcut treaba, în urma unei evoluții senzaționale a Paulei Ungureanu, care a avut un procentaj de 50%.

România a început bine meciul cu Polonia și a condus cu 5-0 după 6 minute de joc, iar adversarele de astăzi au înscris pentru prima oară prin Kulwinska, în minutul 9. România n-a fost însă în continuare la fel de lucidă pe faza ofensivă și Polonia s-a apropiat treptat, ajungând la un gol în urma echipei noastre, 9-10, cu 25 de secunde înaintea finalului primei reprize. Neagu a stabilit scorul pauzei, 11-9, transformând o aruncare de la șapte metri obținută de Chintoan.

La reluare, România a avut câteva momente mai slabe și a dat posibilitatea Poloniei să treacă pentru prima oară în avantaj. Zalewska a dus scorul la 12-11, dar Paula Ungureanu și-a reluat recitalul și tricolorele au retrecut la conducere. România a înscris de trei ori consecutiv, prin Chintoan, Perianu și Bondar și s-a desprins la 14-12, iar până la final avantajul s-a tot mărit. Ardean-Elisei a refăcut diferența de cinci goluri în minutul 50, pentru ca în timpul rămas tricolorele să conserve rezultatul. Scor final 24-19 și România stă la mâna Norvegiei și Danemarcei pentru a vedea dacă va mai disputa încă un meci la turneul final.

Polonia-România 19-24 (9-11)
Polonia: Wysokinska (14 intervenții), Prudzienica (portari), Siodmiak 3 goluri, Kocela 3, Kudlacz 3 (1 din 7m), Kulwinska 3, Byzdra 3 (toate din 7m), Zalewska 2, Niedzwiedz 1, Gega 1, Stachowska, Grzyb, Janiszewska, Zych, Drabik, Wojtas
România: Ungureanu (18 intervenții), Munteanu (o intervenție) (portari), Neagu 9 goluri (4 din 7m), Perianu 4, Ardean-Elisei 3, Brădeanu 2, Chintoan 2, Chiper 2, Pîrvuț 1, Bondar 1, Pintea, Ciuciulete, Zamfir, Băbeanu
Aruncări de la 7m: 7/4, respectiv 4/4
Eliminări: 2 x 2 min., respectiv 3 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY