România, fără Alex Șimicu în partidele cu Kosovo. Aihan Omer: „E primul meci oficial, vrem să-l tratăm foarte serios”

0
1581

aihan omer lotRomânia începe campania de calificare la Euro 2018 mâine seară, în capitală, împotriva statului Kosovo, o formație despre care tricolorii nu au informații. Din lotul convocat de Aihan Omer, singura absență este cea a lui Alexandru Șimicu, care s-a accidentat în partida de campionat, din week-end, cu Bietigheim.

Tricolorii debutează prematur în preliminariile Euro 2018, în fața unei naționale necunoscute, aflată la prima partidă oficială din istorie, Kosovo. ”Pentru noi, meciul cu Kosovo este foarte important, îl considerăm un meci decisiv, între ghilimele, e primul nostru meci din această campanie și vrem să-l tratăm foarte serios. Chiar dacă nu avem prea multe informații despre adversar, ne-am axat foarte mult pe jocul nostru și am încercat să punem la punct un stil de joc al naționalei. Vrem să creăm o echipă națională puternică. Valoarea echipei României este peste Kosovo, dar noi nu-i vom neglija nicio secundă și vom respecta adversarul. Indiferent că jucăm cu campioana mondială sau cu Kosovo, noi trebuie să avem aceeași determinare, să intrăm în teren să arătăm că este o schimbare, că România joacă altceva și își dorește altceva”, a declarat Aihan Omer astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Față de lotul convocat la începutul săptămânii trecute, Aihan Omer nu se va putea baza pe Alex Șimicu, care s-a accidentat în ultima partidă oficială a lui Hamburg, de duminică. ”El și-a dorit să vină la echipa națională, dar din cauza acestei accidentări nu va face parte din lotul nostru. Ni l-am fi dorit, dar ne-a garantat că va veni la următoarele convocări și să contăm pe el în campania de calificare”.

Revenit la lotul național, Alin Șania se arată încântat de prezența sa la echipa națională, chiar dacă partidele sunt împotriva lui Kosovo. ”Sunt bucuros de această convocare și mi-am demonstrat mie și celor care au crezut în mine că mai pot juca handbal de nivel înalt. Pentru că multă lume a spus că nu mai pot, că sunt scos din circuit. Poate a fost și vina mea, am lăsat-o puțin moale o perioadă, dar acum am revenit în forță și sper să fiu sănătos pentru a continua acest drum pe care l-am reînceput. Va fi un meci dificil cu Kosovo, nu avem informații despre ei, dar experiența și dorința noastră de a ajunge acolo unde am fost acum câțiva ani este mai puternică decât orice altă problemă. Zic că vor fi două meciuri grele, dar cred că ne vom califica”.

Prezent și el la conferința de presă, Marius Novanc este mândru de faptul că se află printre tricolori și speră ca prestațiile României să fie din ce în ce mai bune. ”Pentru mine a fi aici, printre cei mai buni jucători ai țării, este o onoare. Îmi doream să joc pentru națională în continuare, să ridicăm nivelul handbalului și cred că rezultatele din ultima perioadă sunt un pic neadevărate, având în vedere valoarea echipei naționale. Cred că locul nostru este mult mai sus și acum, că vom pornim la un nou drum, sper să ajungem din nou în elita handbalului, Cu puțin răbdare, în anii următori vom ajunge acolo”.

Partida dintre România și Kosovo va avea loc miercuri, în Sala „Dinamo”, de la ora 18:30.

sursă foto: agerpres.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY