România este în finala Campionatului Mondial de junioare !

0
1374

romania junioare bucurieEchipa națională de junioare a reușit calificarea în finala Campionatului Mondial din Macedonia, după 28-25 cu Muntenegru, într-un meci disputat în această seară. Tricolorele vor întâlni în ultimul act Danemarca sau Germania, duminică.

Tricolorele și-au asigurat o medalie în urma victoriei cu Muntenegru, de astăzi, 28-25. Partida nu a fost însă deloc simplă pentru fetele lui Aurelian Roșca și Gavril Kozma, care au trecut să lupte din greu timp de 60 de minute.

Pentru România au strălucit din nou starurile în devenire, Bianca Bazaliu și Cristina Laslo, dar nu trebuie trecută cu vederea nici prestația portarului Mădălina Ion, care a adunat 16 intervenții. România a început bine și a condus cu 5-1 după doar șapte minute, dar Durdina Jaukovic a fost de neoprit, care a punctat de opt ori în primul act și a avut o contribuție majoră în stabilirea rezultatului de la pauză, 12-13. Răspunsul tricolorelor a venit însă prompt în startul reprizei secunde. Laslo și Bazaliu au readus România în avantaj (21-19), dar meciul era departe de a fi jucat. Muntenegru s-a ținut de reprezentantiva tricoloră până în minutul 55 (24-24), iar din acel moment jocul s-a rupt în urma inspirației Cristinei Laslo și a paradelor Mădălinei Ion. 28-25 după cele 60 de minute, iar România joacă duminică în fața unei foste adversare din grupă, cu trofeul pe masă.

România-Muntenegru 28-25 (12-13)
România: Ion (16 intervenții), Roșca (o intervenție) (portari), Laslo 10 goluri (3 din 7m), Bazaliu 9 (2 din 7m), Ostase 5, A. Ilie 2, Abed-Kader 1, Corban 1, Taivan, Bucă, Andrei, Dindiligan, Craiu, Vasiliu, Carașol, F. Ilie
Muntenegru: Nenezic (12 intervenții), Rajkovic (5 intervenții) (portari), Jaukovic 12 goluri (1 din 7m), Agovic 6, Grbic 3, Malovic 3, Bulatovic 1, Ujkic, Arsenijevic, Ramusovic, Pejovic, Cavlovic, Senic, Brnovic, Pavicevic, Prelevic
Aruncări de la 7m: 7/5, respectiv 1/1
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 5 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY